Romania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Filmul Libertate, exclus dintre proiecțiile Cinema Palace Oradea

Bihon.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

foto: arhivă

Pe scena TIFF Oradea, regizorul Tudor Giurgiu a anunțat că cinematograful din Oradea e singurul din țară care nu va proiecta filmul.

Scris de Cristina Ghilea - Pe scena TIFF Oradea, regizorul Tudor Giurgiu a anunțat că cinematograful din Oradea e singurul din țară care nu va proiecta filmul.

Giurgiu pune asta pe seama tensiunii apărute între stafful festivalului TIFF și conducerea cinema-ului orădean din Lotus. O unică ediție a TIFF Oradea a fost găzduită în sălile multiplexului, dar experiența a fost nesatisfăcătoare, zice regizorul.

„Nu ne-am simțit nici bine primiți, nici condițiile nu au fost în regulă. Ca să faci un eveniment trebuie să te implici și tu, să pui umărul. Am încercat o dată și n-a ieșit. Poate dacă o să încercăm la anul, poate va merge. Nu am simțit nici că este o foarte mare dorință. Dar noi suntem români și știți cum este, povestea … dacă n-au venit la noi, le voi închide și eu ușa”, a explicat el.

Giurgiu sfătuiește orădenii care consideră că filmul merită văzut, să ceară programarea de proiecții la cinematograful din Oradea.

El susține că patronatul cinematografului „nu crede în puterea acestui tip de filme, deși facem săli pline în toată țara. Am solicitat difuzarea, n-am primit nici măcar un mesaj cu „lăsați-ne în pace, ați făcut un film prost. La revedere!”… E foarte dureros pentru mine să văd că din toată țara, singurul oraș care a refuzat să arate filmul e Oradea. Din păcate, încă o perioadă, sunteți orașul care are numai sală tip multiplex. Cred că e un film care poate suscita discuții și dezbateri, e benefic”, a insistat el…

„Libertate”, în TIFF Oradea. „Să analizăm voma din trecut dacă vrem să avem un fel de șansă la reabilitare, ca neam”

Citiți principiile noastre de moderare aici!