Romania

Focar de coronavirus la Spitalul Militar. Iaşul se apropie de „nedoritul” podium

Numărul în continuare mare de noi infectaţi cu coronavirus menţine judeţul aproape de „podium”, la nivel naţional.

Ieri, potrivit raportărilor, judeţul Iaşi a ajuns din nou aproape de podiumul naţional în ceea ce priveşte numărul de noi cazuri confirmate. Cu 241 de noi infectări, judeţul a ajuns pe locul cinci, după Bucureşti, Constanţa, Galaţi şi Cluj.

Doar 27 de persoane au fost externate ieri din spitalele COVID şi suport COVID din judeţ. În acelaşi timp, în judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cinci decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de morţi ajung aşadar la 343.

În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 66, nouă erau ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, şase la Spitalul de Pneumologie, cinci la Spitalul Municipal Paşcani, cinci la Spitalul de Recuperare, şapte la Spitalul C.F. Iaşi şi 16 la Spitalul de Neurochirurgie.

Ieri, mai era liber un singur pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani. În spitalele suport COVID-19 mai erau disponibile 156 paturi în zonele de confirmaţi. În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, erau ocupate patru paturi ATI.

De asemenea, la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, era ocupat unul din cele două paturi ATI. De asemenea, DSP Iaşi a raportat două noi focare în judeţ.

Unul este la Unitatea Medico-Socială Răducăneni, unde şase angajaţi au fost testaţi pozitiv la infecţia cu noul coronavorus. Totodată, şi la Spitalul Militar „Dr. Czihac”, cinci asistente medicale şi trei infirmire de la Secţia Chirurgie au fost diagnosticate cu COVID 19. În ambele cazuri, s-a dispus izolarea persoanelor pozitive la domiciliu şi s-a realizat dezinfecţia tuturor spaţiilor.

Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick