Romania

Focarele de COVID-19 nu sunt în şcoli, arată cel mai recent studiu publicat în revista Nature

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Focarele de COVID-19 nu sunt în şcoli, nici chiar acolo unde transmiterea comunitară este accelerată, arată cel mai recent studiu publicat în revista Nature.

Medicii spun că unul dintre motive este faptul că, în special copiii din grupa de vârstă 0-5 ani, transmit foarte puţin virusul. Contagiozitatea creşte, în cazul copiilor, odată cu vârsta. Iar cele mai multe cazuri de infectare apar în rândul elevilor de liceu. Datele contrazic studiile de la începutul pandemiei, care spuneau că pericolul de transmitere este mai mare în cazul copiilor, pentru că sunt asimptomatici.

Asociaţia Şcolilor Private din România a ajuns la concluzii similare celor din studiile internaţionale. Christian Comşa, preşedintele asociaţiei, îţi spune că a depus deja mai multe plângeri in instanţă, în judeţele în care s-a luat hotărârea închiderii unităţilor de învăţământ.

Christian Comşa, Preşedintele Asociaţiei Şcolilor Private: Motivele pentru care am luat această decizie sunt că pe lângă faptul că avocaţii au găsit şi nişte argumente de nelegalitate ale acestor hotărâri, credem că măsura aceasta este disproporţională şi contravine prevederilor ordinului emis de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii. S-a luat o decizie împotriva instituţiilor şi împotriva locului unde într-adevăr sunt respectate regulile. În unităţile de învăţământ copiii poartă mască, poartă inclusiv în unităţile de stat şi atât în cele particulare.

Football news:

Striker Berisha Of Salzburg: We were better than Loko and deserved to win
Pep on city's 1st place in the Champions League group: we played very well in all the matches
Shakhtar defender Vitao on 2:0 with Real Madrid: the main Thing is not to fly too high in the clouds
Kiknadze and Meshcheryakov-out! Rabiner after Loko's defeat by Red bull
Real Madrid conceded 9 goals in 5 rounds of the Champions League group stage for The first time
Flick about 1:1 with Atletico: after Muller and Gnabry came on as substitutes, Bayern added to the movement
Muller scored his 47th goal in the Champions League and moved into 10th place ahead of Inzaghi. Zlatan and Shevchenko have 48 goals each