Romania

Focarul de Covid-19 din Prahova: 66 de cazuri noi în ultimele 24 de ore; 46 dintre acestea, pacienţi ai unor centre de dializă

Un număr de 66 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost raportate, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova, 46 dintre cei testaţi pozitiv fiind pacienţi ai unor centre de dializă, informează Agerpres.

Potrivit buletinului de presă transmis, joi, de Prefectura Prahova, de la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului au fost confirmate cu noul coronavirus 472 de persoane.

„Dintre acestea, 46 sunt pacienţi a două centre de dializă din Prahova. La unul dintre centre au fost realizate 273 de teste în rândul pacienţilor, 43 dintre ele fiind pozitive, iar la al doilea au fost prelevate 122 de probe, dintre care trei au fost pozitive. În aceste situaţii, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a dispus să fie realizată şi testarea întregului personal (72 la primul centru şi 28 la cel de-al doilea), dar şi retestarea pacienţilor ale căror rezultate au fost, în primă fază, negative”, arată sursa citată.

De asemenea, la una dintre secţiile Spitalului de Pediatrie din Ploieşti au fost identificate, până acum, cinci asistente infectate cu noul coronavirus. Două dintre ele au primit rezultatele la începutul acestei săptămâni, iar celelalte trei se numără printre cei 12 contacţi direcţi ai primelor două cadre medicale depistate pozitiv.

„Rezultatele celorlalţi contacţi au fost negative. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică şi conducerea unităţii medicale urmează să ia o decizie privind activitatea secţiei unde au fost cazurile de infectare cu SARS-CoV-2”, precizează reprezentanţii Prefecturii.

Din totalul celor confirmaţi până în prezent în Prahova, 16 au decedat, iar 114 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătăţii nr.1137/2020, pe parcursul zilei de miercuri au mai fost externaţi doi pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare ale bolii Covid-19.

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 sunt internaţi 11 pacienţi, nouă dintre ei fiind ventilaţi mecanic).

Football news:

Casemiro on respect for Zidane: I still get excited when I talk to him. It's incredible
Cakir will referee the Barcelona-Napoli match in the Champions League
Detailed analysis of the game of 18-year-old Ronaldo for sporting against Manchester United. 6 days later, Cristiano became a United player
Manchester City are confident that Aguero will stay for another season, despite the Interest of Independiente
Willian agreed a 3-year contract with Arsenal. Salary-100 thousand pounds a week
Sanchez signed a contract with Inter until 2023. The club signed him for free
Arsenal players are against the dismissal of 55 employees of the club. The team took a pay cut to save the staff