Romania

FOTO Prima stație sport de autobuz din România. La Cluj, primești bilet dacă faci 20 de genuflexiuni

Timp de două săptămâni, la Cluj, poți obține un bilet de autobuz făcând genuflexiuni. Tichetul se numește simbolic "Biletul de sănătate" și este valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului, în zona urbană, scrie Ziua de Cluj.

Clujenii pot obține "Biletul de sănătate" zilnic, în intervalul 05:00-23:00 de la stația de autobuz Memorandumului Sud și va funcționa timp de 2 săptămâni.


Cei care fac corect 20 de genuflexiuni în fața unui roboțel, într-un timp limită de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului ce emite biletul identifică, printr-o cameră video, genuflexiunea făcută de participant și numără repetările.


Proiectul ”Biletul de Sănătate” este inițiat de Sports Festival și sprijinit financiar de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.


Contravaloarea biletelor emise în cele două săptămâni de campanie este susținută de Sports Festival. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu. Organizatorii au mai precizat că este un proiect pilot, iar dacă va avea succes va fi implementat în mai multe orașe.


Campania de sănătate inițiată de Sports Festival este legată de Săptămâna Europeană a Sportului, iar scopul este de a încuraja mișcarea și de a promova un stil de viață sănătos. "Biletul de sănătate" creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul câștigat, oamenii primind imediat o recompensă.


Inițiatorul proiectului, Sports Festival, este unul din marii jucători din industria de evenimente, care anul acesta a fost nevoit să amâne festivalul din cauza pandemiei.

Football news:

Manchester City are considering Pochettino and Nagelsmann should Pep leave
Solskjaer still wants Manchester United to buy Holland
The reforms of Manchester United and Liverpool are reminiscent of the history of the Premier League. Then the tops got tired of social justice and wanted freedom
Thomas Muller: Bayern are confident, we are in good shape
Anton Miranchuk about the match with Bayern: we Go out to win and set the highest goals
Frankie de Jong: life in Barcelona is so pleasant that it may seem as if you are on vacation for a whole year
Donnarumma, Hauge and three members of the Milan team were infected with the coronavirus