Ca urmare a creşterii accelerate a cazurilor critice ce au nevoie de asistenţă medicală în terapie intensivă în zona de vest a ţării, Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei a decis mutarea unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

Pe 14 Iulie 2020, Guvernul României a decis aducerea unităţii mobile de terapie intensivă la Galaţi în urma solicitării adresate Ministerului Sănătaţii de către Spitalul Judeţean din Galaţi.

Repartizarea unităţii mobile ATI a fost făcută în condiţiile în care solicitarea menţiona necesitatea detaşării acestui dispozitiv medical ca urmare a creşterii alarmante a numărului de infectări şi a depăşirii capacităţii de internare a pacienţilor critici în sectiile de terapie intensivă.

”Având în vedere faptul că la nivelul judeţul Galaţi, în ultima săptămână, numărul de infectări înregistrat este în scădere, a fost decisă repartizarea unităţii către zona de vest a ţării", au precizat reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

La Galaţi, s-au înregistrat până acum 2.662 de cazuri de coronavirus, cu 54 mai multe decât în ziua precedentă. 9 persoane sunt internate în prezent la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Galaţi.

Unitatea de Terapie Intensivă de la Galaţi nu a funcţionat nici un moment de când a fost adusă la Spitalul de Urgenţă din cauza lipsei medicilor şi asistenţilor de terapie intensivă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Prima unitate mobilă de terapie intensivă din România, achiziţionată cu sprijinul unui retailer