Romania

Gașcă de hoți reținută de polițiști: furau haine din mall-urile din București; era implicat și un minor

catuse politie

Un bărbat şi o femeie, care ar face parte dintr-un grup infracţional specializat în furturi, au fost reţinuţi de poliţişti, după ce ar fi sustras mai multe articole vestimentare dintr-un magazin situat într-un centru comercial din Capitală. Potrivit unui comunicat al DGPMB, în cursul zilei de joi, au fost reţinute două persoane, un tânăr de 19 ani şi o femeie de 30 de ani, membri ai unui grup infracţional specializat în săvârşirea de furturi din magazine, relatează Agerpres.

Miercuri, arată sursa citată, poliţişti din cadrul Secţiei 15 au fost sesizaţi cu privire la faptul că agenţii de securitate ai unui magazin dintr-un centru comercial din Sectorul 4 au surprins o femeie care a sustras articole vestimentare.

"Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au depistat şi identificat o femeie de 30 de ani, care a fost condusă la audieri. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că bănuita ar fi fost ajutată în comiterea faptei de o femeie de 31 de ani şi un tânăr de 19 ani, cu sprijinul unui minor de 13 ani. Astfel, cei trei ar fi intrat în magazinele din cadrul unui centru comercial din Sectorul 4 şi, dând impresia că sunt o familie, ar fi dus la cabina de probă în mod repetat mai multe articole vestimentare", se precizează în comunicat.

Oamenii legii spun că, în cabina de probă, profitând de faptul că nu există monitorizare video, cu ajutorul unui magnet, femeia de 31 de ani ar fi înlăturat sistemele de alarmare ale produselor pe care le lăsa în interiorul cabinei, apoi ar fi părăsit magazinul împreună cu tânărul de 19 ani şi minorul de 13 ani. Ulterior, femeia de 30 de ani, s-ar fi deplasat la cabina de probă şi ar fi introdus într-un rucsac toate bunurile, după care ar fi părăsit magazinul fără a achita contravaloarea produselor.

Totodată, poliţiştii au stabilit că femeia de 30 de ani ar fi primit suma de 150 de lei pentru ajutorul dat la comiterea faptelor.

Citește și: Vești proaste pentru bucureșteni: restricții de circulație în weekend în zona străzii Gara Herăstrău

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu tânărul de 19 ani şi femeia de 31 de ani în stare de reţinere.

Football news:

Ex-judge Halsey: I'm surprised Pickford didn't get a red card. He put van Dijk's health at risk
Ander Herrera: I didn't feel love from Manchester United. The management and I had different views
Pique is ready to take a pay cut at Barca
Eto'o accused France Football of disrespect: I spent 1-2 seasons on the right, and the center forward was 25 years old
Barcelona are concerned about the shape of the Target. The club believes that he did not work enough on vacation
Laporte was supported by van Dyck: Sorry, bro. No joy, even though we are rivals
Lautaro Martinez: Messi is the best in the world. He is always one step ahead of the rest