Romania

Germania indeamna toate partile sa dea dovada de retinere dupa asasinarea omului de stiinta iranian

Germania a indemnat sambata toate partile sa dea dovada de retinere dupa uciderea unui important om de stiinta iranian din domeniul nuclear si sa evite o escaladare a tensiunilor care ar putea deraia orice discutii privind programul nuclear iranian, relateaza Reuters.

"Cu cateva saptamani inainte ca noua administratie americana sa-si inceapa mandatul, este importanta mentinerea cadrului pentru discutii cu Iranul, in asa fel incat disputa privind programul nuclear iranian sa poata fi rezolvata prin intermediul negocierilor", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe german.

"De aceea indemnam toate partile sa se abtina de la pasi care ar putea duce la o noua escaladare a situatiei", a mai precizat sursa citata.

Presedintele Iranului, Hassan Rouhani, s-a grabit sa acuze Israelul pentru comiterea asasinatului dintr-o suburbie a Teheranului si atat el, cat si ayatollahul Ali Khamenei au promis razbunare si pedepsirea vinovatilor.

Iranul a acuzat Israelul de uciderea lui Mohsen Fakhrizadeh, care a murit vineri la spital in urma ranilor suferite dupa ce masina sa a fost prinsa intr-o ambuscada de atacatori inarmati.

CITESTE SI: Iranul sustine ca exista "indicii serioase" privind implicarea Israelului in asasinarea directorului programului nuclear iranian


Football news:

Andrea Pirlo: Criticism is inevitable when you are suddenly appointed Juve coach, but the results will say everything for me
Zidane on relegation from the 3rd League club: It's not a shame, let's not go crazy. Real Madrid wants to win, sometimes it doesn't come out
Real Madrid were eliminated from the Spanish Cup for the fifth time by a team from the 3rd league
Solskjaer on 2-1 with Fulham: Having conceded, Manchester United woke up and played a good match. Pogba played well
Manchester United won a Premier League match for the 94th time, conceding first. This is a record of the tournament
Pirlo took the first trophy as a coach-snatched the Super Cup from Gattuso. And once they won together
Cristiano Ronaldo: Milan and Inter are very strong, but Juventus can win Serie A