Romania

Greu de crezut, dar real: operaţii pe creier fără internare, la Neurochirurgie Iaşi

Radiochirurgie stereotactică de tip Gamma Knife, de ultima generaţie, la Spitalul de Neurochirurgie

În perioada următoare, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi va fi disponibil un laborator de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife, prin care se va schimba modul de tratament al pacienţilor cu afecţiuni neurochirurgicale. Tratamentul cu Gamma Knife este, conform specialiştilor, o formă de radiochirurgie care permite razelor concentrate de radiaţii să ajungă direct la leziune, fără să afecteze ţesutul sănătos. 

De exemplu, în cazul tumorilor cerebrale, Gamma Knife elimină necesitatea unei operaţii tradiţionale, intervenţia nu necesită spitalizarea pacientului, nu prezintă complicaţii şi se face fără anestezie generală. „Se trece de la chirurgia grosieră la chirurgia de mare fineţe. Iar aici siguranţa pacientului este extrem de importantă, iar medicul ca atare trebuie să fie interfaţa între pacient şi această tehnologie. În momentul de faţă în specialitatea noastră tendinţa la nivel mondial este de a se renunţa la neurochirurgia clasică aşa cum o cunoaştem noi. Tendinţa globală este de a folosi din ce în ce mai multe intervenţii minim-invazive şi proceduri noi”, a precizat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie. După această procedură, pacienţii pot reveni imediat la activităţile cotidiene.

Football news:

Buffon-Pirlo: Now I have to call you mister!? Good Luck, Andrea
Insigne is the first Italian to score for real at the Bernabeu and Barca at the camp Nou
All 11 Barca players touched the ball before Messi's goal against Napoli
Cakir cancelled out Messi's goal and awarded penalties to Barca and Napoli
Messi has been scoring in the Champions League for 16 years. Raul did this for 17 years
The second goal of Barca is pure magic of Messi: lying down (!) scratched the ball in the fight with 3 defenders and hit the far one
Messi scored the 27th goal in the matches of the 1/8 final of the Champions League. Ronaldo has 2 goals less