Romania

Iacătă-i şi pe pesediştii ieşeni!

Ca să nu fie mai prejos decât şefii Ciolacu şi Tudose, care au fost amendaţi pentru că stăteau 11 la o masă la o pensiune-restaurant din Buzău, iacătă că sâmbăta asta pesediştii ieşeni s-au adunat şi ei ca să sărbătorească Ziua Recoltei, la un local din zona Ciurchi. 

Cum vedeţi în prim plan, Ostaficiuc, Cîtea şi sponsorul lor, Boca, au ce sărbători, că doar au prins locuri bune pe liste şi numai o nenorocire îi poate face să se întoarcă la munca de jos, de la anu’.

Acuma, dacă stăm strâmb şi întrebăm drept, oare de s-ar pune de-o amendă acolo, ca la Ciolacu, cine o va plăti: tot Boca? Întrebăm, nu dăm cu paru’...

Momente penibile la ceas aniversar

Şi dacă tot a fost ieri un moment vniversitar atât de festiv, precum aniversarea a 160 de ani de existenţă, eveniment marcat de două instituţii importante ale Iaşului, vniversitatea “Cuza” şi cea de Arte, nu se poate să nu vă spunem pe azi şi chestiunile care au făcut acolo deliciul asistenţei, dar şi sarea&piperul bârfitorilor.

De-un par egzamplu, iarăşi “Cuza” a părut cea mai izolată vniversitate din tot Iaşul: au fost, e drept, rectorii de la celelalte universităţi, dar toţi au avut doar discursuri seci şi distante, iar rectorul cuzist, mai mare ruşinea, dragilor, a primit mesaje de felicitare doar de la vniversităţile din Bălţi şi din Cernăuţi. Nici măcar de la Colegiul Universitaria, unde sunt membri doar “Cuza” şi celelalte patru vnicersităţi mari din ţară, nu a venit vreun semn de felicitare, sau măcar de atenţie, având în vedere aniversarea atât de notorie de la Iaşi.

Şi, în fine, ca să încheiem într-o nouă de amuzament (deşi mulţi ar spune că de fapt este vorba de un moment trist de-a binelea), zice-se că cea mai penibilă chestiune festivă s-a petrecut atunci când marele rector fost menistru i-a bulibăşit numele chiar marelui fizician fost rector al universităţii ieşene, din Dragomir Hurmuzescu acesta făcându-l Dragomir Hurmuzache. Deh, cum vă spuneam şi mai anţărţ, dar şi la ultima votare: vin vremuri ruşinoase...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Football news:

Soboslai could move to Leipzig in the winter if Salzburg fail to qualify for the Champions League play-offs. The midfielder is also of Interest to Bayern
Bale has 200 career goals. He hasn't scored in European competition for 2 years
Fati became socio of Barca, but will not be able to vote in the next election
Jose Mourinho: some Tottenham players coming to visit LASK, Ludogorets, think they don't belong there
Pioli on 4:2 with Celtic: Milan did not lose their head at 0:2 and continued to play as a team
Messi will be at PSG next year. RMC Sport journalist on Barca forward
Suarez passed a negative test for coronavirus and will return to the General group of Atletico tomorrow