Romania

Industria aeriană concepe o aplicaţie care i-ar putea scăpa pe călători de carantină. Când va putea fi folosita

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

IATA Travel Pass este dezvoltat de International Air Transport Association (IATA), asociaţia comercială globală la care sunt membre 290 de companii aeriene.

IATA speră că aplicaţia mobilă gratuită va fi cheia pentru redeschiderea frontierelor şi pentru ca oamenii să zboare din nou, fără a fi nevoie de carantină.

Aplicaţia Travel Pass funcţionează în patru moduri.

În primul rând, există un registru global al cerinţelor de sănătate, astfel încât pasagerii să poată verifica ce este necesar pentru a intra în destinaţiile pe care speră să le viziteze.

După aceea, călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare şi vaccinare, astfel încât să se poată programa înainte de plecare.

Laboratoarele şi centrele de testare autorizate pot trimite în siguranţă certificatele de testare şi vaccinare către pasageri prin intermediul aplicaţiei.

Şi, în cele din urmă, călătorii îşi pot gestiona identitatea digitală pentru călătorii fără contact: crearea unei versiuni digitale a paşaportului lor pe telefon, primirea şi partajarea certificatelor de testare sau vaccinare Covid-19 şi gestionarea altor documente de călătorie.

„Indiferent de planurile guvernelor, vom fi gata să-i ajutăm cu IATA Travel Pass”, a declarat recent CEO-ul IATA Alexandre de Juniac pe blogul său.

Această nouă platformă digitală este o modernizare a sistemului existent de teste şi certificate de vaccin tipărite. "Guvernele decid cerinţele de călătorie; companiile aeriene şi pasagerii trebuie să se conformeze", spune IATA pe site-ul său, subliniind că nu obligă pasagerii să fie vaccinaţi pentru a călători.

IATA Travel Pass va fi gratuit pentru descărcare şi utilizare, iar lansarea pe platformele iOS şi Android este programată pentru sfârşitul lunii martie.

IATA Travel Pass nu este singura soluţie în dezvoltare. Există mai multe permise de călătorie pregătite pentru a intra pe piaţă.

CommonPass, proiectat în cloud, de organizaţia nonprofit Commons Project, este deja utilizat într-o manieră limitată de companiile aeriene, în timp ce gigantul de calcul IBM are o echipă care lucrează la „Digital Health Pass” de nouă luni.

Football news:

The offer of Real Madrid to Ramos on a new contract will be valid until the end of March
Paulo Fonseca: We've seen how many injuries Real Madrid and Liverpool have. The calendar is inhumane
Leipzig have 6 consecutive Bundesliga wins
Borussia Gladbach lost 5 matches in a row after announcing the departure of Rose to Dortmund
Bruno on matches with the big six of the Premier League: Scored against Tottenham, but they say that the penalty does not count!
Arteta on the match with Burnley: It is obvious that there was a penalty, there is no dispute
After the war, the German team became the best in the French Ligue 2. The club was not allowed to continue, and it founded its own European Cup