Romania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Investiție de aproape 100 de milione euro pentru o instalație de colectare a gunoiului în Dâmbovița

Județul Dâmbovița este pe cale să rezolve una dintre cele mai mari probleme. Este vorba de tratarea deșeurilor, pentru care a fost semnat un contract uriaș.

Instalație de tratare a deșeurilor. FOTO retema.es

Instalație de tratare a deșeurilor. FOTO retema.es

Vorbim de construirea unei „instalații de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”.

Proiectul este finanțat prin fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Etapa 2014-2020 și are o valoare de 95 de milioane euro.

Valoarea contractului semnat, Etapa I, se ridică la aproximativ 36.000.000 de lei. Din această sumă, 22.000.000 de lei reprezintă fonduri europene, diferența fiind contribuția Consiliului Județean Dâmbovița la acest proiect.

Etapa a II-a, pentru care CJ Dâmbovița obține finanțare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, are o valoare totală de 87.200.000 euro, iar implementarea acesteia presupune realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat.

Scopul meu și, sunt convins, al tuturor dâmbovițenilor este acela de a reduce impactul negativ asupra naturii. Ne-am angajat să investim în tehnologii și practici care vor minimiza poluarea în fiecare localitate a județului Dâmbovița, pentru a lăsa în urmă un mediu curat și sănătos pentru generațiile viitoare. Este un pas mare și încă o dovadă din partea noastră că mediul înconjurător primește atenția și protecția cuvenite”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate:

- peste 62.000 de unități de compostare individuală;

- 4 autocompactoare de 22 mc și 7 autocompactoare de 16 mc pentru biodeșeuri;

- 2 autocompactoare pentru deșeuri textile;

- soft de management al deșeurilor;

- 75.000 de europubele biodeșeuri de 120l;

- 116.000 de europubele deșeuri recilcabile de 120l;

- 170 de recipiente dedicate colectării textilelor;

- 560 de containere de 1.100 litri pentru biodeșeuri

Implementarea proiectului presupune realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat, care conține instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile, cu sortare semiautomată, instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale, linie de tratare biologică prin digestie anaerobă pentru tratarea biodeșeurile colectate separat, cât și a deșeurile cu conținut organic, platformă de compostare, un centru de colectare prin aport voluntar și stocare temporară a fluxurilor de deșeuri speciale pe amplasamentul de la Șotânga.