Romania

ISJ Bihor: 16 elevi bihoreni confirmați COVID-19. 518 elevi din Bihor sunt în izolare

Bihon.ro logo

Bihon.ro logo
Pentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

27 de grupe sau clase din Bihor se află în izolare. În prezent 16 preșcolari și elevi, de la 12 unități de învățământ, sunt confirmați cu Covid-19.

Scris de Crina Dobocan - 27 de grupe sau clase din Bihor se află în izolare. În prezent 16 preșcolari și elevi, de la 12 unități de învățământ, sunt confirmați cu Covid-19.

În contextul epidemiei de Coronavirus, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a făcut o analiză a modului în care s-a desfășurat procesul instructiv educativ la nivelul județului, de la debutul anului școlar și până în prezent.

Astfel, din numărul total de 88.690 de preșcolari și elevi înscriși în unitățile de învățământ, au fost prezenți fizic, în medie, un procent de aproximativ 76%, în timp ce online s-au aflat 24% dintre aceștia.

„Datele s-au colectat zilnic în urma raportării școlilor și au vizat prezența fizică a elevilor, numărul de elevi care au participat la cursuri în sistem online, dispozitivele utilizate, respectiv modul în care au fost afectate școlile de îmbolnăvirile elevilor, cadrelor didactice sau altor categorii de personal. În perioada 25-29 septembrie 2020, în unitățile de învățământ în care au fost organizate secții de votare, activitatea didactică s-a desfășurat exclusiv în sistem online. În acest context, la nivelul unităților de învățământ din județul Bihor au fost prezenți fizic 20% dintre elevi, în timp ce 80% au desfășurat activitate online”, a informat Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Potrivit acestuia, în prezent, 16 preșcolari și elevi, de la 12 unități de învățământ, sunt confirmați cu Covid-19. De asemenea, au fost confirmate pozitiv 13 cadre didactice, de la 9 unități de învățământ.

Din rândul personalului didactic auxiliar și al personalului nedidactic, au fost confirmate șapte persoane, de la șase unități de învățământ.

„Urmare a acestei situații, la nivelul județului, 27 de grupe sau clase se află în izolare, însumând un număr de 518 preșcolari și elevi”, a mai precizat Negruțiu.

Școala Gimnazială nr. 16 din Oradea se află în scenariul roșu, iar o structură de învățământ preșcolar de la Școala Gimnazială nr. 1 Tileagd și-a suspendat temporar activitatea.

„La nivelul școlilor în care s-au susținut activități online, au fost disponibilizate peste 1.800 de dispozitive care au asigurat desfășurarea unui proces instructiv educativ optim. Inspectoratul Școlar Județean Bihor urmărește cu maximă responsabilitate evoluția scenariilor, în funcție de situația epidemiologică și acordă sprijin unităților de învățământ, pentru a se asigura egalitate de șanse din punct de vedere educațional tuturor elevilor”, a conchis Florin Negruțiu.

Școala Gimnazială nr. 16 din Oradea intră în scenariul roșu. 4 elevi și un profesor, confirmați COVID-19

Scenarii în școli și restricții în județ. Vezi ce a hotărât Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Citiți principiile noastre de moderare aici!

Football news:

Nyom called Koeman a son of a bitch and sent him to### During the Getafe - Barcelona match
Messi, Beckham, Robben, Figo and best are among the contenders for the title of best right-winger in history (France Football)
The Valenciennes goalkeeper said the Sochaux player bit him. He replied that he wanted to hit the goalkeeper with his head for racism
Azpilicueta about Kep: Sometimes everything goes against you. To overcome this, you need character
In memory of the beheaded teacher, all matches of the French championship will begin with a minute of silence
Klopp on van Dijk: we will wait for him like A good wife waiting for her husband from prison
Maguire and Cavani did not fly with Manchester United for the match against PSG