Romania

Italia anunta ca intentioneaza sa adopte masuri pentru sprijinirea sectorului auto si al turismului

Italia ia in considerare adoptarea unor masuri fiscale pentru a sprijini investitiile in sectorul auto si in turism, unele din industriile cele mai afectate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a afirmat sambata premierul Giuseppe Conte, transmite Reuters.

Vorbind la o conferinta organizata de sindicatul UIL, Conte a explicat ca Executivul trebuie sa "redefineasca" stimulentele fiscale in favoarea investitiilor ecologice, digitale, ale viitorului. "Trebuie sa sprijinim industriile cele mai afectate, cum ar fi sectorul auto si turismul", a adaugat oficialul italian.

Guvernul va incepe de saptamana viitoare elaborarea unei reforme fiscale cuprinzatoare, a declarat Conte, fara sa dea amanunte suplimentare.

Sectorul auto, grav afectat de criza provocata de pandemie, este responsabil pentru 6,20% din Produsul Intern Brut al Italiei, conform datelor furnizate de Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA).

Vineri, Parlamentul italian a dat uda verde unui pachet de subventii pentru achizitionarea celor mai noi automobile pe benzina si motorina, precum si pentru vehiculele electrice si hibride, au declarat doi parlamentari pentru Reuters.

Conform datelor Natiunilor Unite, Italia este a cincea cea mai vizitata tara din lume, iar turismul este responsabil pentru aproximativ 13% din Produsul Intern Brut.Printre cele mai afectate tari europene de pandemia de coronavirus sunt Italia si Spania, dependente de veniturile din turism.

Si Guvernul de la Madrid a anuntat recent ca va aloca 2,5 miliarde de euro pentru sprijinirea turismului, extinzand eforturile de protejare a sectoarelor cheie ale economiei. Spania este a doua cea mai vizitata tara din lume, dupa Franta, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut.


Football news:

Raheem sterling: Looking for tickets to Lisbon. From the 10th to the 24th. Retweet if you can help
Pep Guardiola: Gabriel is the best player of matches with Real Madrid
Three heroes of Lyon in the match with Juve – among them the defender, whom the fans drove in the fall
Manchester City and Lyon will meet in the 1/4 final of the Champions League on August 15 at Jose Alvalade
Photo of Pep and Zizou – just a gift for Showsport users
Ronaldo was eliminated so early from the Champions League for the first time in 10 years, although he tried very hard – in the playoffs for Juve, only he scores
Rudi Garcia: to Pass Juventus is a feat. The most pleasant defeat in my career