Romania

Lideri din 5 partide sustin ca se vor vaccina categoric impotriva COVID. Dacian Ciolos, raspuns reticent: Voi lua o decizie dupa ce voi avea toate informatiile

In cadrul unei dezbateri electorale de miercuri seara, 02 decembrie, de la postul Digi24, reprezentantii a 5 partide politice au declarat ca se vor vaccina "categoric" impotriva COVID-19. Doar liderul USR-PLUS, Dacian Ciolos a sustinut ca va lua aceasta decizie dupa ce va vedea toate informatiile disponibile.

Alexandru Rafila (candidat PSD pentru Camera Deputatilor, in Bucuresti), a declarat ca este unul dintre principalii promotori ai vaccinarii impotriva COVID-19 si ca se va vaccina dupa ce tratamentul va fi aprobat de Agentia Europeana a Medicamentului. Rafila a mai adaugat faptul ca este necesara o campanie de informare solida si eficienta despre ce presupune vaccinarea, mai ales in randul populatiei cu acces mai restrans la informatie.

Robert Sighiartau (candidat PNL pentru Camera Deputatilor, in Bucuresti) a declarat ca se va vaccina chiar daca nu face parte din categoria de risc, pentru a-i proteja pe cei din jur.

Victor Ponta (candidat PRO Romania pentru Camera Deputatilor, in Bucuresti) a declarat ca in mod categoric se va vaccina si el, si familia sa, dar cu conditia transparentei vaccinarii, astfel incat sa fie sigur ca anterior politicienilor au fost vaccinati medicii, pompierii si toate persoanele din categoriile de risc.

Eugen Tomac (candidat PMP pentru Camera Deputatilor, in Bucuresti) a declarat, de asemenea, ca va face vaccinul si ca se bucura pentru ca exista o alternativa pentru ca oamenii sa nu se mai imbolnaveasca.

Tanczos Barna (candidat UDMR pentru Senat) a declarat ca se va vaccina pentru ca este pro-vaccin, dar nu doar in cazul COVID-19, ci in privinta optiunilor similare pentru mai multe boli.

Dacian Ciolos (europarlamentar USR-PLUS) a fost singurul invitat din dezbatere care nu a raspuns nici "Da", nici "Nu", ci a transmis ca va lua o decizie dupa ce va avea toate informatiile la dispozitie si dupa ce vor fi cunoscute si prezentate public toate efectele adverse ale vaccinului.Victor Ponta, catre Dacian Ciolos: Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru?

La finalul raspunsului lui Dacian Ciolos, cu putin timp inainte de pauza, Ponta l-a intrebat pe Ciolos: "Sa il intrebam pe Gregorian Bivolaru mai bine. Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca sa te vaccinezi?".

Raspunsul lui Dacian Ciolos a venit rapid, pe un ton iritat: "Intreaba-l tu mai bine, ca vad ca stii mai multe. Vezi ca inca nu ai lamurit problema cu plagiatul".

De-a lungul dezbaterii, intre cei doi s-au nascut mai multe tensiuni, pornind de la tema plagiatului sau tratarea marilor arsi in episodul Colectiv. Spre exemplu, Victor Ponta a spus ca nu a fost dovedit plagiator, ci a fost facut astfel de "securistii lui Ciolos".

O dezbatere electorala de la Digi24 i-a adus impreuna pe candidatii si reprezentantii celor mai importante partide politice la alegerile din 6 decembrie: Alexandru Rafila (candidat PSD pentru Camera Deputatilor, in Bucuresti), Dacian Ciolos (europarlamentar USR-PLUS), Robert Sighiartau (candidat PNL pentru Camera Deputatilor, in Bucuresti), Victor Ponta (candidat PRO Romania pentru Camera Deputatilor, in Bucuresti), Eugen Tomac (candidat PMP pentru Camera Deputatilor, in Bucuresti) si Tanczos Barna (candidat UDMR pentru Senat).


Football news:

Manchester United beat Liverpool for the first time under Solskjaer. Mancunians have not beaten an opponent since March 2018
Manchester United will play West Ham in the 1/8 final of the FA Cup, Man City - with Swansea, Chelsea - with Barnsley
Cagliari have extended their contract with Di Francesco until 2023. The club has 7 consecutive defeats
Girona posted a meme with a cat dancing to the polka after the victory over Espanyol
Levandovsky has 500 goals in his career. Only Ronaldo, Messi and Zlatan have scored as many of the current players
Real Madrid director Butragueno on Modric: Such players make football better. The fact that he is in our team is a luxury
Neymar has included Zlatan, Beckham, Buffon, Weah and seven Brazilians in the PSG legends squad