Romania

LIVE TEXT Noul an scolar va incepe pe 14 septembrie. Klaus Iohannis: "Majoritatea elevilor vor merge fizic la scoala"

Seful statului s-a intalnit miercuri la o sedinta pe tema educatiei cu premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Ion Stefan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

"Am tras cateva concluzii. S-au luat cateva decizii si am va comunic datele cele mai importante pe care le avem, urmand ca in saptamaniile care urmeaza sa fie detaliate si aduse la cunostinta publicului.

Pe 14 septembrie incepe noul an preuniversitar. Asta inseamna ca majoritatea elevilor vor merge fizic la scoala", a precizat Klaus Iohannis.

Presedintele a anuntat ca vor fi trei scenarii pentru fiecare localitate, in functie de riscurile epidemiologice. Scenariul verde presupune ca toti elevii sa mearga fizic la scoala, scenariul rosu inseamna ca toate cursurile se vor face online si scenariul galben presupune atat scoala online, cat si offline.

"Scenariul galben inseamna ca gradinitele si clasele primare merg la scoala, clasele 8 si 12 merg la scoala, iar restul claselor, in functie de decizia scolii, o parte merg la scoala, o parte nu", a adaugat Iohannis.Deciziile se vor lua la nivel local, in sistem descentralizat.

"Felul in care va functiona fiecare unitate scoalara va fi decis local. In consecinta, pentru fiecare scoala in parte, CSU va decide daca se va merge la scoala", a mai spus presedintele.

Klaus Iohannis a precizat ca majoritatea localitatilor din Romania intra pe scenariul verde, inclusiv Bucurestiul.

"Sunt numai 50 de localitati din Romania care astazi s-ar incadra in scenariu rosu"


Football news:

Manchester City refused to buy Coulibaly after the transfer of Dias
Conte wants to sign Inter Gervinho from Parma
Robertson and Trent contributed 33 goals in the Premier League in 3 years - the best result among defenders
In Genoa, 14 cases of coronavirus after the match with Napoli. Neapolitans play Juve on October 4
In the Premier League had identified 10 new cases of coronavirus. Players and staff isolated
Mane scored for Arsenal. Sadio has 3 goals in 3 Premier League games
Lacazette scored after a mistake by Robertson. The forward has 3 goals in 3 Premier League games