Romania

Lucian Bode: Cele sase miliarde de lei alocati pentru proiecte din fonduri UE vor fi cheltuiti pana la finalul anului

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat vineri 18 septembrie 2020, ca pana la finalul anului se vor cheltui cele sase miliarde de lei, bani alocati pentru proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile.

"In primele opt luni ale anului, valoarea investitiilor publice in economia romaneasca este de 24,7 miliarde de lei. Este cea mai mare suma alocata pentru investitii in economie, in ultimii zece ani, intr-o perioada extrem, extrem de dificila pe care o traversam atat din punct de vedere al epidemiei, cu care ne confruntam, cat si din punct de vedere al crizei economice care, trebuie sa recunoastem, ne-a afectat si ne afecteaza pe toti.

Astazi, dupa zece luni de guvernare, putem spune ca infrastructura de transport a primit ceea ce merita, ceea ce avea nevoie. Toate santierele de infrastructura mare au ramas deschise, ceea ce este un lucru foarte important, am deschis noi santiere si suntem pregatiti sa semnam noi contracte atat pe componenta rutiera, de autostrazi, cat si pe componenta de feroviar si toate celelalte moduri de transport.

Am reusit in opt luni de zile sa avem un buget la Ministerul Transporturilor, dupa doua rectificari pozitive de aproape 13 miliarde de lei, ceea ce este un lucru foarte bun, ceea ce nu s-a intamplat in ultimii ani. Am reusit sa cheltuim din Titlul 58 fonduri europene, aproape 3,6 miliarde de lei. Vom ajunge in acest an, la sfarsitul anului, sa cheltuim cei 6 miliarde de lei pe care ii avem alocati pentru proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile", a spus, intr-o conferinta de presa, Lucian Bode.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Vicepremierul Raluca Turcan si ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost prezenti, vineri, pe santierul primului tronson al autostrazii Sibiu - Pitesti, aproape de Boita, si la sediul Consiliului Judetean, unde reprezentantii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au semnat doua parteneriate privind realizarea celor doua variante ocolitoare, respectiv varianta ocolitoare Sibiu Sud si centura Mediasului.Citeste si:

Centura de Sud a Sibiului si centura orasului Medias: au fost semnate parteneriate pentru realizarea lucrarilor


Football news:

Barca fans believed in the early departure of Bartomeu (due to disputes over the date of the referendum). In vain: there were no thoughts of retirement, the trophies are somewhere near
Josep Bartomeu: I had no intention of resigning. Barca will have trophies this season
Zinedine Zidane: Hazard is ready. We are happy, this is good news
Zidane on ISCO's words: it's ambition. Everyone wants to play
Bartomeu about VAR: In the match against Real Madrid, a non-existent penalty was awarded. We need fair football
Ian Wright: it's a Pity Ozil isn't playing, but Arteta's tenacity is admired
Josep Bartomeu: it was Important to start a new era for Barca with Messi. The Interests of the club are above all