Romania

Ludovic Orban: "Se vorbeste despre carantinarea totala. Suntem departe de o astfel de decizie"

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 30 octombrie, ca nu se pune problema unei carantinari totale in Romania si ca Guvernul isi propune sa combata pandemia fara sa afecteze economia.

In plus, sustine ca au fost deja luate masuri, cum ar fi purtarea mastii in spatiile publice, dar ca efectele nu se pot analiza momentan, trecand prea putin timp de cand au fost instituite.

"Atunci cand am prelungit starea de alerta, in cadrul hotararii de Guvern, am instituit masuri pentru depasirea diferitelor praguri, rate de 1 la mie, 1,5 la mie, 3 la mie. In cazul depasirii de 3 la mie se dispun automat o serie de masuri, care s-au si dispus. Suntem in analiza efectelor. E prematur sa faci de acum o analiza pentru ca ele se vad dupa o perioada de cel putin 10 zile, sa vedem daca am reusit sa oprim cresterea numarului de cazuri.

Suntem intr-o permanenta evaluare de posibile masuri pe care le mai putem lua si grija noastra este ca aceste masuri sa nu afecteze companiile si economia sau sa aiba minime efecte pentru ca oamenii au nevoie de locuri de munca. Noi ne dorim sa combatem epidemia asigurand functionarea economiei cat mai aproape de normal.

Ceea ce se vorbeste, despre carantinarea totala, suntem departe de o astfel de decizie. Putem sa traim normal si sa avem putine masuri cu o singura conditie, oamenii sa respecte masurile de protectie sanitara", a declarat Ludovic Orban.


Football news:

Diogo DotA: Ronaldo was my hero. For children from Portugal, he was always an example
Koeman will not be punished for speaking about VAR after the match with Real Madrid. He said that the system works against Barca
Some players of the Real Madrid Foundation believe that a change of coach will benefit the team (COPE)
Kane on BLM: We have to get down on one knee. Education is the main thing we can do
Rennes - French Krasnodar. The owner (8 times richer than Galitsky) invested in his hometown and after a transfer failure created a successful Academy
The DFB wants Klopp to be Germany's coach at Euro 2024. Lev will stay at the world Cup if he reaches the semi-finals of Euro 2020
Alaba wants to earn 15 million euros a year. Juventus, PSG and Chelsea are Interested in him