Romania

Lukasenko le ordona fortelor de securitate: Nu vom lua prizonieri. Trebuie sa plece cel putin fara o mana

Presedintele Belarusului, Alexandr Lukasenko, a ordonat vineri oficialilor responsabili de fortele de securitate sa ia masuri impotriva protestatarilor care contesta realegerea sa, transmit AFP si Moscow Times.

"Nu vom lua prizonieri. Daca cineva se atinge de un membru al fortelor de securitate, si le-am spus deja generalilor, trebuie sa plece cel putin fara o mana. Nu avem unde sa ne retragem si nu ne vom retrage. Presedintele nu a fugit niciodata si nu are intentia de a face acest lucru", a spus Lukasenko.

Amenintarile au fost transmise in timpul unei intalniri cu doi inalti oficiali responsabili de ordinea publica. Lukasenko, aflat la conducerea tarii de 26 de ani, se confrunta cu o miscare de protest fara precedent la adresa regimului sau, zeci de mii de manifestanti iesind pe strazi sa demonstreze in fiecare saptamana dupa scrutinul prezidential din 9 august, in pofida represiunilor si a arestarilor.

Autoritatile din Belarus au inchis joi frontierele terestre cu vecinii lor, cu exceptia Rusiei, invocand motive legate de prevenirea raspandirii pandemiei de COVID-19.

"Regimul se descompune din interior. Inchiderea granitelor si aceste noi numiri sunt un semn al slabirii puterii sale", a declarat Svetlana Tihanovskaia, principala contracandidata a lui Lukasenko la alegerile din 9 august si lidera opozitiei.


Football news:

Liverpool and Porto broke into the Champions League play-offs - there are already 8 teams. Which ones? And who is about to be added to them?
Now Liverpool are also without Alisson. The group was won by his 22-year-old substitute with 0 minutes in the Premier League and the Champions League
Diego Simeone: In three games where there were draws, we deserved more
Conte on victory over Gladbach: We beat the group leader and are still alive
Klopp on the victory over Ajax: One of the most important matches of the Champions League in my time at Liverpool
Llorente on the draw with Bayern: we Feel anger and rage. A last-minute penalty leaves a bad taste
Jordan Henderson: aware of Liverpool's injury problems, but there is a sense of unity in the dressing room