Romania

Mai mult de jumătate dintre ucraineni sunt împotriva revenirii la lockdown (sondaj)

izolare coronavirus

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat în Ucraina de compania „Research & Branding Group” arată că 57% dintre cetăţenii acestei ţări se pronunţă împotriva instituirii unei carantine stricte la nivel naţional, aşa cum s-a întâmplat în lunile martie şi aprilie. În acelaşi timp, 28% dintre respondenţi consideră că revenirea la carantină ar fi o măsură justificată, iar alți 15% se declară indecişi.

Revenirea la carantină generală este susţinută mai mult de către persoanele în vârstă, de către ucrainenii care locuiesc în centre regionale, precum și de către cei din vestul și din estul ţării. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat recent că autorităţile nu intenționează să impună măsuri mult mai stricte de carantină, în pofida faptului că sunt depistate circa 7.000 de cazuri de coronavirus în fiecare zi, potrivit rador.ro.

Citește și: Gabriela Firea, un nou atac crunt la adresa Guvernului Orban: ‘Deschideți școlile! Testați copiii și profesorii! Izolați focarele! Aveți cu ce! V-am lasat stocuri, rezerve, spitale dotate, tot ce trebuie!’

Potrivit lui Zelenski, „restricțiile severe ar putea opri complet economia țării”. În urmă cu câteva săptămâni, însă, preşedintele avertiza că Ucraina ar putea reveni la măsuri stricte de carantină, dacă numărul zilnic de cazuri de coronavirus depășește 9.500. Ministerul Sănătății de la Kiev, de asemenea, a explicat recent că revenirea la aşa-numitul „lockdown” este examinată doar ca o opțiune de rezervă.

Potrivit ministrului sănătății, Maksim Stepanov, „în acest moment, Ucraina nu îşi permite să introducă măsuri mai stricte de carantină”. Numărul zilnic al infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 în Ucraina a depăşit zilele trecute 7.000 de cazuri, joi fiind raportate 7.342 de noi îmbolnăviri.

Bilanţul epidemiei în Ucraina a ajuns la 370.417 îmbolnăviri şi 6.868 de decese, 113 ucraineni pierzând lupta cu boala în ultimele 24 de ore. Pe de altă parte, numărul total de cazuri vindecate a ajuns la 151.632. În acest moment, în Ucraina mai sunt 211.917 cazuri active de COVID-19, cu 4.239 mai multe decât la raportarea de miercuri.

Football news:

Queiroz dismissed as coach of the national team of Colombia
Klopp on goalkeeper Kelleher's game with Ajax: Top, top, top, top
Manchester United, Tottenham and Chelsea are Interested in Brighton defender white
Red bull tore up Lokomotiv with a perfect variety of attacks. The stricken Loco didn't know what to do
The Spanish super Cup may not take place in Saudi Arabia, but in Spain
Goals by Zobnin, Kuzyaev and Skopintsev claim the title of best in November
Romelu Lukaku: one and a Half years at Inter are the best in my career