Romania

Mai multe gradinite din judetul Alba vor functiona in scenariul rosu, saptamana viitoare

Cinci gradinite din Alba vor functiona saptamana viitoare in scenariul 3 (rosu), un liceu si un seminar teologic in scenariul 2 (galben), iar sase unitati de invatamant vor trece in scenariul 1 (verde), potrivit unei hotarari adoptate, vineri, in sedinta extraordinara de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Alba.

Presedintele CJSU, prefectul Nicolae Albu, a precizat ca au fost aprobate cateva modificari ale scenariilor de desfasurare a orelor fata de saptamana care se incheie, avand in vedere solicitarile propuse de consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant si de situatia ratei de incidenta a cazurilor de COVID-19.

Astfel, vor functiona pe scenariul 3 (rosu) Gradinita cu Program Prelungit nr. 13 Alba Iulia, una dintre cele mai mari din judet, Gradinitele cu program normal Galtiu (comuna Sintimbru), Oiejdea (comuna Galda de Jos), Tibru (comuna Cricau) si Dealu Lamasoi (comuna Albac).

Elevii care frecventeaza Seminarul Teologic Ortodox Alba Iulia vor trece de pe scenariul 3 (rosu) pe 2 (galben), iar cei de la Liceul Teoretic Teius din scenariul 1 (verde) pe 2 (galben).

Vor reveni in salile de clasa elevii Liceului Tehnologic Tara Motilor Albac, ai scolilor gimnaziale din Blandiana, Stremt, Sugag si ai Scolilor gimnaziale "Iosif Pervain" si Nr.3 Cugir.

In majoritatea unitatilor de invatamant este valabila participarea zilnica (fata in fata) a tuturor prescolarilor si elevilor, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara.Potrivit unui ordin comun al ministrului Educatiei si Cercetarii si al ministrului Sanatatii, criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate, respectiv numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

In judetul Alba, rata este 0,75%. Pana vineri au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 in total 1.471 de persoane, din care 25 in ultimele 24 de ore. Au fost declarate vindecate 1.115 persoane, iar 55 au decedat. Numarul cazurilor active este vineri de 301. De la inceputul pandemiei au fost prelucrate 70.733 de teste.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Football news:

Ex-FIFA inspector Bartfeld on Loko Red Bull's 2nd goal: the Referee made a mistake. There was a direct kick to the legs, went the development of the attack
Vinicius after 2:3 with Shakhtar: real are already focused on winning the Clasico
Coman on the defeat of Atletico: Bayern want to keep winning. We played great
Filimonov about Safonov and Maksimenko in the national team: A question of time
Milner on 1-0 with Ajax: it was important for Liverpool to show a good game after a week of UPS and downs
Lukaku has 4+2 in the last 3 games in the Champions League. He participated in all 6 Inter goals
Miranchuk on the draw with Salzburg: Two goals on the road is a very good indicator