De majorare vor beneficia medicii de familie, cei din asistenţa prespitalicească, din serviciul de ftiziopneumunologic din sectorul spitalicesc, medicii antrenaţi în tratamentul HIV/SIDA, cei din serviciile de prelevare a organelor, ţesuturilor şi celulelor umane, medicii din serviciile de medicină nucleară, medicii din sectorul psihiatrie şi narcologie, medicii chirurgi (care operează), endoscopişti, anesteologi şi reanimatologi, alţi medici specialişti din instituţiile de nivel republican, municipal, regional şi raional.

De asemenea, majorările vizează personalul medical cu studii medii de specialitate din serviciile enumerate, personalul medical inferior, precum şi personalul administrativ gospodăresc.

Majorarea va constitui în medie 10 %. Astfel, de exemplu, salariile noi ale medicilor de familie în funcţie de vechimea în specialitate de de până la 10 ani, de la 10 ani la 20 ani şi peste 20 de ani vor fi de 7.160 lei, 7.800lei şi, respectiv, 8.440 lei.

Salariile personalului cu studii medicale medii vor varia, tot în funcţie de vechime, între 4.200 lei, 4.620 lei şi 5.010 lei.  

Personalului medical inferior va primi un salariu de 2.890 lei.

Majorarea se referă şi la persoanele,care se află la conducerea instituţiilor medico-sanitare publice. În cazul acestora, salariile depind de volumul mijloacelor acumulate de instituţii de la prestarea serviciilor medicale populaţiei.

Lista completă a noilor salarii, în funcţie şi de nivelul instituţiei (republican, municipal, regional şi raional) este prezentată în anexa la decizia în cauză , aprobată de Executiv.

De majorări de salariu, potrivit ministrului sănătăţii protecţie sociale şi muncii Viorica Dumbrăveanu, vor beneficia 49.400 de angajaţi şi în acest sens au fost planificate  circa 300 mln lei.