Romania

Marea speranta a atletismului romanesc este as la matematica si face furori la proba de ciocan

Adela Stanciu, o pustoaica de 20 de ani, a renuntat la handbal si la pasiunea pentru matematica si ii face concurenta Biancai Ghelber in proba de aruncare a ciocanului.

Viitorul atletismului de la noi in proba de aruncare a ciocanului suna bine. Adela Stanciu face senzatie in competitii, iar la primul concurs la care a participat dupa pandemie a aruncat ciocanul la o distanta de 67,84 metri, fiind cel mai bun rezultat al carierei sale de pana acum.

Povestea pustoaicei care ii face concurenta Biancai Ghelber, cea mai buna aruncatoare in proba de ciocan de la noi, cu care de altfel e si prietena, a inceput in urma cu 7 ani, cand nu avea nicio treaba cu sportul pe care acum il practica la nivel de performanta.

"In 2013 am fost la Sala Lia Manoliu, trebuia sa invat sa alerg ca alergam foarte prost si m-a vazut fostul meu antrenor pe stadion si mi-a spus ca pana in vara ma face campioana nationala la aruncarea ciocanului. Eu faceam handbal, eram pivot si trebuia sa invat sa alerg pentru ca alergam foarte, foarte prost. M-am antrenat si am reusit pana la urma", marturiseste Adela, lider european la U23 in proba de aruncare a ciocanului.

Adela este buna nu doar la atletism, ci si la matematica, iar pasiunea pentru materia care le da mari batai de cap tinerilor a mostenit-o de la mama sa."Mama mea e profesoara de matematica si inca de mica m-a pus sa lucrez, sa fac, sa invat, sa adun, sa impart. Visul meu de cand eram mica era sa devin profesoara de matematica", a completat sportiva.

In prezent, atleta este studenta in anul doi la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, iar in primul an si-a castigat banii de buzunar predandu-le unor fete din ultimul an de liceu materia la care ea e as. "A fost foarte greu sa dau meditatii la matematica pentru ca, fiind foarte apropiata de varsta de fete, nu aveam autoritatea aceea", a mentionat Adela Stanciu.

De 7 ani de cand face atletism, Adela a adunat multe medalii la junioare si la tineret si nu vrea sa se opreasca aici. "Visul meu este sa ajung cat mai departe in acest sport.. Imi place la nebunie ceea ce fac. Sper ca intr-o zi sa ajung la Jocurile Olimpice!", a incheiat tanara atleta.

CITESTE SI:

L-a ajutat sa iasa din inchisoare dupa 23 de ani si s-a maritat cu el. Povestea fascinanta a unei duble campioane olimpice


Football news:

Christian Vieri: Messi is the Harry Potter of football. When he's done, I'll throw out the TV
Barcelona Vs Juventus: We are glad that you were able to see ­čÉÉ on your field
Rennes coach on one point in 2 games Champions League: this is our debut, we are learning
Simone Inzaghi: a Draw with Brugge can greatly affect the position in the group
Lopetegui on the win over Rennes: Sevilla played almost perfectly
Danilo about 0:2 with Barca: Juventus played organized, but not aggressive enough
Tuchel on neymar's adductor muscle injury: I hope it is not serious