Romania

Masuri mai restrictive pentru combaterea raspandirii COVID, luate de CJSU in judetul Timis

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Timis a adoptat, sambata, mai multe hotarari pentru combaterea raspandirii virusului SARS-CoV-2, tinand cont ca in judet sunt localitati in care este depasita rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori, cumulata pe 14 zile, dar si localitati carantinate.

"Aceasta hotarare prevede masuri mai restrictive decat cele prevazute in ODSU de carantinare a celor cinci localitati din judet, adica municipiul Timisoara si comunele Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua. (...). Pentru municipiul Timisoara si UAT Giroc si Mosnita Noua, masurile impuse pentru localitatile unde incidenta este mai mare de 7,5/1000 locuitori, pentru UAT Dumbravita si Ghiroda, masurile impuse pentru localitatile unde incidenta este mai mare de 4,5 si este mai mica sau egala cu 7,5/1.000 de locuitori", arata un comunicat al Prefecturii Timis, remis AGERPRES.

Rate de infectare de peste 7,5 au fost raportate, sambata, de Directia de Sanatate Publica Timis in municipiul Timisoara si comunele Padureni, Ortisoara, Jebel, Mosnita Noua, Giroc, Sanmihaiu Roman, Sacalaz si Masloc.

CITESTE SI: Seful Spitalului din Lugoj: "In ATI, acum, avem patru cazuri, care nu sunt din Lugoj, sunt din tara, inclusiv din Bucuresti. Nu putem sa-i refuzam"

In UAT-urile cu incidenta cumulata la 14 zile care depaseste 7,5/1.000 de locuitori se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 20.00 - 5.00, cu urmatoarele exceptii:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

Operatorii economici isi desfasoara activitatea in intervalul orar 5.00 - 18.00, pe tot parcursul saptamanii. Prin exceptie, in intervalul orar 18.00 - 5.00, operatorii economici pot activa doar in relatia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Citeste si:


Football news:

UEFA will not exclude Real Madrid, City, Manchester United and the rest of the Super League founders from the semi-finals of the Champions League and Europa League (ESPN)
Sky Sports reporter: Some breakaway club leaders believe they were set up. They demand an explanation from the leaders
Maguire came into conflict with Woodward over information about the Super League at a meeting of players with the management of Manchester United
UEFA President to English clubs: Gentlemen, you have made a huge mistake. But you have time to change your mind
I won't get any benefit from Super League - I just want to save football. Perez gave a program Interview (and immediately fell for the lie)
Everton owner on joining Super League: Never. Clubs are public domain
UEFA President: Relegation from the Champions League is no longer a sporting failure, but a production risk that not everyone is willing to accept