Romania

MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite cer explicaţii despre "fantomele" din Piaţa Tiananmen / China respinge "criticile gratuite"

Autorităţile comuniste de la Beijing au folosit forţa militară, inclusiv tancuri, pentru reprimarea protestelor desfăşurate pe 4 iunie 1989 în Piaţa Tiananmen din Beijing, dar bilanţul victimelor nu a fost anunţat public, subiectul fiind interzis în dezbaterile din China. Potrivit estimărilor organizaţiilor pentru drepturile omului, bilanţul a fost de sute sau chiar mii de morţi.

Într-un comunicat, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a comemorat "pierderea tragică a vieţilor nevinovate". "După cum spune disidentul Liu Xiaobo în discursul rostit la primirea Premiului Nobel pentru Pace, în 2010, citit în lipsă, «fantomele evenimentelor din 4 iunie 1989 nu sunt încă lăsate să se odihnească în pace». Ne alăturăm apelurilor comunităţii internaţionale şi îndemnăm Administraţia din China să prezinte un raport public complet despre persoanele ucise, deţinute ori date dispărute în urma acestor evenimente", a declarat Mike Pompeo, citat de site-ul agenţiei Reuters.

CITEŞTE CONTINUAREA ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Football news:

Cristiano Ronaldo: I needed to score from a free kick to regain my confidence
After football, Buffon will return to school. He once faced prison for a false diploma
Ronaldo scored the first goal for Juventus from a free kick. There were 43 attempts
Ronaldo is the first in 59 years to score 25 goals for Juventus in Serie A in a single season
Sulscher on 5:2 with Bournemouth: I am happy with the energy of Manchester United and the goals scored. It was a match for the fans
Rashford on 5-2 with Bournemouth: it's Important to push on until the end of the season. Exciting time
⛔ This is the first League of Armenia was stopped because of dogovornjakah. Banned 5 clubs and 58 people (45-for life)