Romania

Multe și mărunte: Julian - á lhistoire

Rutierul francez Julian Alaphilippe a câştigat, ieri, la Imola, titlul mondial la ciclism pe şosea, Julian Alaphilippe a devenit primul campion pentru Franţa după 1997, după succesul lui Laurent Brochard. El a fost urmat de belgianul Wout van Aert şi elveţianul Marc Hirschi, ambii la 24 de secunde. Slovenul Primoz Roglic, medaliat cu argint la Turul Franţei, a încheiat pe poziţia a şasea.Întrecerea feminină a fost câştigată de olandeza Anna van der Breggen, care a obţinut locul 1 şi la contratimp.

Chinurile vâlcencelor

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de formaţia rusă ŢSKA Moscova, scor 20-30 (11-14), în al treilea meci din grupa B a Ligii Campionilor. Din lotul antrenat de Florentin Pera au absentat în continuare jucătoarele Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez care au primit test pozitiv la Covid-19. În etapa viitoare, SCM Râmnicu Vâlcea va juca pe teren propriu, în 11 octombrie, cu Podravka, echipa la care evoluează şi portatul Iulia Dumanska. Ieri, în grupa A, CSM Bucureşti nu a jucat partida cu Rostov-Don, amânată de EHF după testări pozitive la Covid-19 în lotul echipei ruse.

A doua victorie pentru Bottas

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a câştigat, ieri, Marele Premiu al Rusiei, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul de la Soci.Pentru Bottas este al doilea succes din acest sezon, după cel din prima etapă, din Austria. Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), iar pe trei Lewis Hamilton (Mercedes). Hamilton a avut două penalizări de câte cinci secunde pentru încălcări ale regulilor privind startul la ieşirea de la boxe. Etapa a XI-a, Eifel Grand Prix, va avea loc în 11 octombrie, în Germania, pe circuitul de la Nürburgring.

Louis – la primăvara florentină

Atacantul Louis Munteanu, în vârstă de 18 ani, a fost transferat definitiv de la FC Viitorul la gruparea Fiorentina, informează presa italiană. „ACF Fiorentina anunţă că a achiziţionat definitiv drepturile de prestaţie sportivă ale fotbalistului Louis Munteanu, născut în 2002, de la FC Viitorul Constanţa. Tânărul, care a îmbrăcat tricoul echipelor naţionale ale României de la 16 la 19 ani, va întări atacul echipei primavera condusă de Alberto Aquilani”, a anunţat clubul din Florenţa, într-un comunicat. Presa italiană scrie că gruparea din Serie A va plăti două milioane de euro clubului patronat de Gheorghe Hagi pentru acest transfer.

Mai pierde şi Bayern

Campioana Europei, Bayern München, a suferit primul eşec în 2020, fiind învinsă, duminică, în deplasare, scor 1-4 cu Hoffenheim, în etapa a doua a campionatului Germaniei. Ultimul eşec suferit de Bayern a fost în 7 decembrie.Pentru Hoffenheim au marcat Ermin Bicakcic ('16), Munas Dabbur ('24) şi Andrej Kramaric ('77, '90-penalty), în timp ce pentru Bayern a înscris Joshua Kimmich ('36).

Lung e drumul şi degeaba

Echipa Deportes Antofagasta a aflat că meciul său cu formaţia Colo Colo a fost anulat din cauza unui caz de coronavirus la adversari abia după ce a făcut deplasarea de aproape 1.500 de kilometri până la Santiago. Formaţia Deportes Antofagasta a fost anunţată după sosirea la stadion că partida a fost anulată. Liga chiliană a precizat, într-un comunicat, că o persoană din delegaţia Colo Colo care a fost plecată în Brazilia pentru un meci din Copa Libertadores a fost testată pozitiv cu coronavirus.

Football news:

Lampard on Cech in the Premier League bid: it will be good for Our goalkeepers to train with one of the best goalkeepers. He is relatively young
Coach Salzburg had a problem with being an American. And I came up with a game style while watching the Princeton rowers
Ozil on not being included in Arsenal's Premier League bid: Very disappointed. Loyalty is rare today
Ronaldo has a bald haircut: Success is measured by the obstacles you overcome 😉 💪 🏽
UEFA on the European Premier League: She's bound to get bored. The Champions League is the best tournament in the world
Salzburg sold Holand and Minamino - and has already gathered new potential stars. The season started with 35 goals in 8 games
Sulscher twice outplayed Tuchel: first he mirrored the scheme (helped to contain), and then released Pogba in time (helped to add to the attack)