Stratul gros de smog care acoperea de obicei marile orașe din India s-a dispersat după ce autorităţiile au închis traficul aerian şi mai multe activităţi industriale.

Din acest motiv, locuitorii din orașul Jalandhar, provincia Punjab, au avut parte de o surpriză plăcută când s-au uitat pe ferestre în aceste zile.

Munții Himalaya, care se află la o distanţă de 200 de kilometri şi pe care nu-i mai văzuseră de 30 de ani, din pricina poluării, au fost vizibili din nou, a notat The Sun.

Harbhajan Singh, fost jucător de cricket, susține că a văzut pentru prima dată în viața sa munții Himalaya de pe geamul propriei locuințe.

Niciodată nu mi-am imaginat că așa ceva este posibil, ca să vedeți cât de mult a fost afectat Pământul de poluare

Harbhajan Singh, fost jucător indian de cricket
Imaginea postată de Harbhajan Singh

Sant Balbir Singh Seechewal, un specialist în conservarea mediului, a spus că n-a mai văzut Munții Himalaya de peste 30 de ani, din pricina gradului ridicat de poluare din Punjab.

„N-am mai văzut demult această imagine în zonă. Nu doar traficul intens a fost fost redus, ci și activitățile industriale. Asta a dus la o scădere semnificativă a poluării”, a scris bărbatul.

Până în criza coronavirusului, nivelul de poluare din India era de peste cinci ori mai mare decât limita maximă admisă.

Citeşte şi:

Mărturia unui buzoian, infectat cu COVID-19, izolat și vindecat: ”După trei teste negative, avem iar testul pozitiv. Nu aveam de unde să ne reinfectăm”

Băncile, imposibil de contactat de clienții care vor să amâne ratele. Instituțiile se apără: „Avem un volum mare de apeluri generate de situația privind COVID-19”

Asistentă română din grupul care a plecat să ajute la Milano, în criza COVID-19: “Cel mai bun echipament de protecție e inteligența ta”

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi

HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi