Romania

Nationala de tineret a Romaniei, pedepsita de UEFA dupa EURO U21

Nationala de fotbal Under-21 a Romaniei va juca un meci pe teren propriu cu stadionul partial inchis, din cauza unor incidente provocate de spectatori in timpul partidei cu Croatia (4-1), ce a avut loc pe 18 iunie la Campionatul European gazduit de Italia si San Marino, a decis UEFA.

Forul fotbalistic european a deschis o procedura disciplinara impotriva Romaniei dupa ce fanii au aprins focuri de artificii, au aruncat cu diverse obiecte si au avut un comportament rasist.

Comisia de disciplina a UEFA a amendat Federatia Romana de Fotbal (FRF) cu 2.000 de euro pentru aprinderea unor focuri de artificii si lansarea de obiecte.

Din cauza comportamentului rasist al suporterilor, nationala de tineret a Romaniei va disputa cu stadionul partial inchis urmatorul meci oficial de pe teren propriu.

Cu cel putin 30 de zile inaintea meciului, Federatia Romana de Fotbal trebuie sa informeze UEFA in legatura cu sectorul sau sectoarele care vor fi inchise, ce trebuie sa aiba cel putin 2.000 de locuri.

La urmatorul meci oficial de acasa al nationalei de tineret, FRF trebuie sa asigure desfasurarea unui banner cu inscriptia "#EqualGame", cu logo-ul UEFA pe el.Nationala Romaniei a atins semifinalele la Campionatul European U21, asigurandu-si calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo.

Selectionata U21 a Romaniei va debuta in toamna acestui an in preliminariile EURO 2021. Pe 10 septembrie, tricolorii vor intalni in deplasare Danemarca. Primul meci de acasa in aceasta campanie de calificare este programat pe 10 octombrie, impotriva Ucrainei. Celelalte adversare ale tricolorilor sunt Irlanda de Nord, Finlanda si Malta.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Football news:

Griezmann scored in La Liga for the first time since February with a pass from Messi
Suarez came out on the 3rd place in the list of the best Barca Goalscorers in history
Guardiola lost 3 away games in a row in the League for the first time in his career
About Lautaro Marotta: He has not shown the slightest desire to leave
Conte on 1:2 with Bologna: Inter's Level is much lower than expected
Jurgen Klopp: Liverpool need three points, not a record. You can't break a record if you think about it all the time
Klopp on 2-0 with Aston Villa: Liverpool are successful because they win difficult matches