Romania

Nelu Tataru, intrebat daca vrea sa ramana ministru dupa alegeri: "Mi-as dori sa continui reforma pe care consider ca am inceput-o"

Nelu Tataru afirma ca isi doreste sa continue activitatea ca ministru al Sanatatii si dupa alegerile din 6 decembrie pentru a continua reforma in sistemul medical. In legatura cu alegerile, ministrul Sanatatii considera ca acestea pot avea loc, intrucat momentul efectiv al votului este "unul dintre cele mai securizate", insa trebuie gestionata cu atentie perioada de dinainte si dupa vot.

Nelu Tataru a fost intrebat, luni seara, la B 1 TV, daca doreste sa continue ca ministru al Sanatatii si dupa alegerile din decembrie si a afirmat: "Noi avem de facut o reforma in sistemul asta medical si cred ca anii urmatori si, daca ma intrebati pe mine, primul an, trebuie facuta aceasta reforma. Avem patru ani de zile fara niciun tip de alegeri... (...) Vom avea niste alegeri, vom vedea niste rezultate. Personal, mi-as dori sa continui o reforma pe care consider ca am inceput sa o facem inca de pe timpul acestei pandemii".

El a precizat ca, desi "a venit politica peste noi", va ramane "acel profesionist" cat timp va detine functia de ministru al Sanatatii.

In ceea ce priveste organizarea alegerilor, ministrul Sanatatii afirma ca nu momentul votului este unul care ridica probleme, ci ceea ce se intampla inainte si dupa ziua alegerilor.

"La fel ca si momentul scolii, momentul votului, efectiv al votului este unul dintre cele mai securizate. Ce facem pana la vot, ce facem dupa vot si cum sarbatorim seara, intr-adevar, sunt momente destul de importante. Aici ar trebuie sa gestionam altfel lucrurile. Faptul ca avem o componenta de sase saptamani, cat mai avem, politica, suprapusa peste o pandemie cu tot felul de idei, cu tot felul de curente, cu tot felul de instigari, ne face sa intelegem ca momentul politic trebuie sa fie atunci cand este pentru a termina acest moment", a mai afirmat Tataru.

Alegerile parlamentare sunt programate in 6 decembrie. Nelu Tataru candideaza pentru Camera Deputatilor, fiind primul pe lista PNL Vaslui.


Football news:

Holand continues to insist that he is a monster. Fastest in the history of the Champions League scored 15 goals (and added 16)
Koeman on the victory over Dynamo Kyiv: We achieved our goal-we reached the playoffs
Solskjaer on 4:1 with Istanbul: Manchester United played intensely, enjoyed the match. We want to be 1st in the group
Forward Ferencvaros Troll Cristiano: celebrated a goal in his style. Ronaldo responded with a goal and a very angry look
Morata scored 5 goals in 4 games in the Champions League for Juve. His best result is 5 in 12 games in the 2014-15 season
Holand has scored 15 goals in the Champions League the fastest. 7 games better than the record
Ludicrous omission of the Champions League match: the Brugge forward did not want to transfer to the bus, and he was kicked out