Romania

Nelu Tătaru (Ministerul Sănătății): Îndemnăm la calm, nu la panică. Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viață și să aglomerăm supermarketurile

Ministerul Sănătății îndeamnă la calm, nu la panică, după ce primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat oficial pe teritoriul României aseară, la un tânăr din Gorj. Secretarul de stat Nelu Tătaru a lansat, joi, un îndemn la "calm, nu la panică" și a subliniat că: "Nu este nevoie să ne schimbăm modul de viață, să aglomerăm supermarketurile sau să ne alertăm rudele din străinătate."

Nelu Tătaru speră ca, odată cu lansarea de către autorități a liniei TelVerde 0800800358, unde pot suna toți cei care au nevoie de informații despre virusul COVID – 19 (coronavirus) și cum să prevină infectarea, se va reuși să se stăpânească panica din rândul populației. Linia TelVerde a fost lansată astăzi. Cei care au suspiciuni că au contactat virusul trebuie să sune la 112, iar cei care doresc doar să solicite informații despre coronavirus sunt sfătuiți să apeleze linia TelVerde.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a subliniat că persoanele care intră timp de 14 zile în carantină vor primi de la autorități tot ce au nevoie în perioada respectivă, iar dacă sunt în autoizolare la domiciliu, o persoană din familie poate merge o dată pe zi la cumpărături.

91 de persoane se află în acest moment în carantină, iar 7.174 în izolare la domiciliu, potrivit secretarului de stat Nelu Tătaru.

Articol în curs de editare.