Romania

Nicusor Dan afirma ca vrea sa scape orasul de masinile abandonate. Numarul lor este estimat la peste 50.000 pe teritoriul Capitalei

Primarul general al Capitalei sustine ca, dupa promulgarea legii care da posibilitatea ridicarii masinilor parcate ilegal, isi doreste in primul rand ridicarea masinilor abandonate al caror numar este estimat la peste 50.000 pe teritoriul Capitalei.

Nicusor Dan sustine ca vrea de asemenea ca ridicarea masinilor sa se faca mai ales in cazurile in care soferii le lasa pe trecerile pentru pietoni sau in statiile de autobuz, pana cand problema privind locurile de parcare va fi rezolvata.

"Avem o uriasa problema de transport si de parcare in Bucuresti. Este un cerc vicios. Lumea sta in trafic pentru ca sunt masini parcate, multe legal si putine ilegal pe prima banda, masinile sunt parcate pentru ca oamenii folosesc masina pentru ca nu au incredere in transportul public si pe buna dreptate in momentul asta. In opinia mea, nu este corect in momentul asta sa penalizezi oamenii, mai putin pe cei care parcheaza flagrant, pe treceri de pietoni, in statii de autobuz, troleibuz.

Trebuie sa rezolvam in mod sistematic problema asta a transportului public, impreuna cu parcarile. Deci, mai putin cazurile flagrante, nu sunt pentru penalizarea conducatorilor auto. Este un efort pe care autoritatea trebuie sa-l faca: sa faca contracte cu mari detinatori de parcari, cum sunt hipermarketurile care stau mult timp, mare parte din ele, nefolosite, sa gaseasca locuri alternative catre care sa directioneze masinile care sunt parcate pe prima banda, in felul asta sa dea linie unica pentru transportul public si sa creasca viteza de deplasare a acestor.

Si undeva intr-un interval de doi ani, cand o sa rezolvam tipul asta de probleme, atunci ne putem gandi la sanctiune daca exista incalcari, dar in momentul de fata cred ca e prematur", a declarat Nicusor Dan sambata dupa amiaza, intr-o conferinta de presa.

El a spus ca "masinile trebuie ridicate", dar ca este pentru ridicarea acestora atunci cand sunt parcate in locuri precum cele pe care le-a mentionat. Edilul Capitalei mai sustine ca doreste in primul rand ridicarea masinilor abandonate, al caror numar este estimat la 50-60.000.Nicusor Dan a precizat ca va discuta cu reprezentantii primariilor de sector, iar taxele care se vor aplica celor care parcheaza in locuri interzise vor fi stabilite prin decizie a Consiliului General al Capitalei.

CITESTE SI:

Carantina a dat rezultate. Cum a scazut rata de infectare sub 1% in Marea Britanie

Sfidarea continua. Arhiepiscopul Tomisului il invita pe presedintele Klaus Iohannis la manifestarile religioase de Sfantul Andrei


Football news:

Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence
Nicolo Barella: We proved that we are stronger than Milan
Go do your voodoo shit, you little ass. Ibrahimovic-Lukaku during the Cup match
Pioli on the defeat by Inter: The only difference was the relegation. There could be any result in equal teams
UEFA has no plans to abandon the Euro in 12 cities. Other options are undesirable
Eriksen scored for Inter for the first time in almost six months - Milan in the Cup in the 97th minute from a free kick