Romania

Nicuşor Dan: 'Am câştigat, foarte probabil, majoritatea în CGMB şi în consiliile de sector'

Nicusor Dan

Nicuşor Dan, cel care potrivit exit-poll-urilor a câştigat funcţia de primar general al Capitalei, a declarat duminică seara că este "foarte probabil" ca reprezentanţii USR PLUS şi PNL să deţină majorităţi în viitorul Consiliu General şi în consiliile locale de sector.

"Am câştigat împreună Primăria Generală, am câştigat împreună trei sau patru primării de sector, am câştigat împreună majoritatea, foarte probabil, în cele şapte consilii - Consiliul General şi consiliile locale ale sectoarelor. Începând de mâine ne apucăm de muncă şi (...), când vom fi învestiţi oficial, vom schimba faţa Bucureştiului. Bucureştiul are un potenţial extraordinar, oameni care sunt competitivi în foarte multe domenii. Există o discrepanţă uriaşă între ceea ce fac bucureştenii în mediul privat şi ce a reuşit să facă administraţia publică pentru ei. Din momentul acesta trebuie să lucrăm împreună, să canalizăm energiile pentru ca Bucureştiul să redevină acolo unde îi este locul", a spus Nicuşor Dan, prezent la sediul USR PLUS, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Exit-poll CURS-Avangarde: Gabriela Firea a câştigat într-un singur sector din Bucureşti

El a arătat că pentru USR PLUS şi pentru PNL a reprezentat "un sacrificiu" să susţină un candidat independent, dar acesta a fost un gest de responsabilitate.

"Am venit să mulţumesc colegilor de la USR PLUS pentru parteneriat şi pentru susţinerea în această campanie. Vreau să îi asigur pe bucureşteni că acest parteneriat, aşa cum a fost promis, o să dureze patru ani. Vreau să aduc aminte - şi pentru USR PLUS, şi pentru PNL - a fost un sacrificiu în momentul în care au susţinut un candidat independent, însă a fost un gest de mare responsabilitate. A fost un gest de răspuns de la bucureştenii care erau exasperaţi de administraţia PSD din Bucureşti şi care au solicitat insistent, în contextul alegerilor locale într-un singur tur, partidelor de opoziţie din Bucureşti să ajungă la o înţelegere pentru candidaţi unici la Primăria Generală şi primăriile de sector. Lucrul acesta s-a întâmplat, trebuie să îi felicităm pe artizanii acestui parteneriat", a precizat Nicuşor Dan.

Alături de el s-au aflat copreşedinţii USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, precum şi copreşedinţii USR PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu.

Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS - Avangarde, candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a obţinut, duminică, 47,2% din voturile bucureştenilor pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil Gabriela Firea, candidatul PSD, a fost creditată cu 39%.

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi