Romania

Nicuşor Dan reafirmă decizia de a menţine subvenţia pentru agentul termic furnizat în Capitală: "Nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că nu va susţine renunţarea la subvenţia de care beneficiază bucureştenii pentru agentul termic, el explicând că „nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci”, scrie News.ro. El spune că autorităţile se vor putea gândi va reducerea subvenţiei abia după efectuarea de investiţii în sistemul de producţie şi transport pentru agentul termic.

„Subvenţia o să continue să fie plătită în Bucureşti şi, mai mult decât atât, o să fie plătită la timp, ca să nu mai ajungem în tot mecanismul ăsta prin care se acumulează datorii şi ori Termoenergetica, ori ELCEN-ul riscă insolvenţa. Vă spun şi motivul pentru care subvenţia trebuie să fie plătită în continuare: nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu ca furnizor le produci. În momentul ăsta preţul real al gigacaloriei este aşa de mare pentru că nu s-au făcut la timp investiţiile în reţeaua de distribuţie a agentului termic şi pentru că se pierde. Ăsta este motivul pentru care subvenţia va continua”, a explicat primarul general.

Acesta a explicat că, pe măsură ce se vor face investiţii în sistemul de termoficare şi producţie a energie termice, se va putea lua în calcul reducerea subvenţiei la agentul termic.

„Eventual o să ne gândim la reducerea subvenţiei în momentul în care o să face aceste investiţii şi valoarea reală a producţiei şi transportului gigacaloriei să fie mult mai mică”, a adăugat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă va creşte preţul gigacaloriei pentru bucureşteni în iarna aceasta, edilul a răspuns că nu.

Football news:

Flick on Bayern: Our goal is to stay on top
Goalkeeper Alcoyano has 10 saves in the match with Real Madrid. Most of all in the season among the rivals of Madrid
De Bruyne has a suspected muscle injury. He was replaced in the game against Villa
In Spanish for 70 years there is a phraseology about Alcoyano. It's about an outsider who does not give up until the last
Andrea Pirlo: Criticism is inevitable when you are suddenly appointed Juve coach, but the results will say everything for me
Zidane on relegation from the 3rd League club: It's not a shame, let's not go crazy. Real Madrid wants to win, sometimes it doesn't come out
Real Madrid were eliminated from the Spanish Cup for the fifth time by a team from the 3rd league