Romania

Numărul victimelor a crescut la cel puţin 16 în urma uraganului Florence, în Statele Unite

Furtuna a ucis cel puţin 10 persoane din Carolina de Nord, inclusiv o mamă şi un copil au fost ucişi de un copac, au afirmat autorităţile. Şase persoane au murit în Carolina de Sud, patru în accidente de maşină şi două din cauza monoxidului de carbon de la un generator portabil.

"Furtuna nu a fost niciodată mai periculoasă decât este acum. Multe râuri continuă să crească şi nu se aşteaptă să ajungă la apogeu decât astăzi sau mâine", a declarat guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, într-o conferinţă de presă.

Mai mult de 900 de persoane au fost salvate de la inundaţiile în creştere şi 15 000 de oameni au rămas în adăposturile de stat, a spus Cooper.

Guvernatorul statului Carolina de Sud a emis un avertisment similar, îndemnându-i pe cei care se află într-o zonă predispusă la inundaţii să evacueze.

Uraganul Florence, retrogradat la categoria de furtună tropicală în seara zilei de vineri, continuă să afecteze statele americane Carolina de Nord şi Sud şi se deplasează spre vest cu o viteză de 9 km/h, a comunicat sâmbătă spre duminică Centrul Naţional pentru Uragane.

Centrul a anunţat duminică dimineaţă că intensitatea furtunii Florence a scăzut până la nivelul unei depresiuni tropicale, însă în unele zone din Carolina de Nord continuă să se înregistreze cantităţi excesive de precipitaţii şi efectele estimate sunt "catastrofale". În partea de vest a Carolinei de Nord există un risc crescut de alunecări de teren.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Football news:

Kike Setien: Barcelona didn't play a great match. Espanyol played well in defense
Andujar Oliver on deletions: Fati went too far in the foot, and the foul on the Peak was even more dangerous, perhaps
Atalanta extended the winning streak to 11 matches, beating Sampdoria-2:0
Milner played his 536th game in the Premier League and was ranked in the top 5 of the League in games played
Barca midfielder Fati is removed in the Derby with Espanyol. He spent 5 minutes on the field
Suarez scored 195 goals for Barcelona and finished third in the club's top scorer list
Daniele de Rossi: People call Messi cowardly, but they are afraid to ask their wives for a remote control from the TV