logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

O filială a GM a construit o mașină complet autonomă

general motors GM

Cruise, filială a GM, a construit o mașină complet autonomă, fără volan sau pedale, având dimensiunile unui SUV, relatează The Verge.

Mașine este oarecum simetrică, lipsită de partea din față a unui automobil clasic, fără capotă, geamuri sau oglinzi laterale.

Numele oficial este „Origin”. În interior sunt două bănci puse față în față și o pereche de ecrane, fără volan, fără pedale, fără schimbător de viteze, fără nici o modalitate ca un om să preia controlul, spune jurnalistul căruia i-a fost prezentat vehiculul, conform Mediafax..

Kyle Vogt, co-fondator Cruise spune că vehiculele normale sunt proiectate cu o capotă sub care se află motorul și spațiu de depozitare în portbagaj. „Dar atunci când nu ai nevoie de toate aceste lucruri ... putem avea această cabină enormă, spațioasă, fără să ocupăm mai mult spațiu pe drum decât o mașină obișnuită”.

Vogt spune că până când vehiculul va intra în producție, software-ul care conduce mașina va fi la un nivel de performanță suprauman și mai sigur decât șoferul uman mediu. „Și vom oferi dovezi empirice grele pentru a susține această afirmație înainte de a pune oamenii într-o mașină autonomă.”

Cruise este o divizie a General Motors, dar a primit finanțări din partea Honda, care a anunțat un plan de a investi 2,75 miliarde de dolari în Cruise în 12 ani. De asemenea, compania a obținut bani din partea SoftBank Vision Fund și a T. Rowe Price și este evaluată la 19 miliarde de dolari.

Experții estimează că un vehicul autonom ar putea costa peste 300.000-400.000 de dolari, din cauza senzorilor scumpi și softwareul necesar pentru a permite vehiculelor să se conducă singure. Recuperarea acestor costuri va fi extrem de dificilă.

Cruise lucrează la Origin de peste trei ani.

Cruise nu este prima companie care a construit și testat un autovehicul autonom. În decembrie 2016, Google a uimit lumea când a dezvăluit că a pus un orb într-unul dintre vehiculele sale autonome și l-a trimis pentru o scurtă plimbare în Austin, Texas. Vehiculul Firefly al Google este considerat a fi primul automobil testat public fără volan sau pedale. Waymo, compania a Google, a retras Firefly în 2017.

Themes
ICO