Romania

O noua aplicatie pentru smartphone: Followerii tai de pe Instagram pot vedea o harta cu locurile pe care le vizitezi

O noua aplicatie pentru smartphone iti arata toate locurile pe care prietenii tai de pe Instagram le-au vizitat de cand si-au creat profilul - si, in mod similar, le arata prietenilor tai care au descarcat-o toate locurile in care ai fost tu.

Aplicatia ii ofera astfel oricaruia dintre followerii tai posibilitatea sa-si faca o idee foarte apropiata de realitate despre obiceiurile tale si despre locurile pe care le frecventezi.

Aplicatia "Who's in Town", care poate fi descarcata atat pe telefoanele cu iOS, cat si pe cele cu Android, prezinta aceste date sub forma unei harti care se actualizeaza in timp real, pe baza informatiilor de localizare pe care utilizatorii le impartasesc online de fiecare data cand folosesc functia de geotagging intr-o postare, noteaza WIRED.

Informatiile sunt deja publice, insa ceea ce face aplicatia este sa le colecteze pe toate in acelasi loc, oferind o imagine extrem de detaliata despre obiceiurile utilizatorilor, care nu ar fi evidenta doar uitandu-te la profilul lor.

"Cantitatea de date este uriasa. Este ca si cum ai accesa fiecare, poveste si ti-ai nota fiecare coordonata, in mod consistent, tot timpul", spune Erick Barto, creatorul aplicatiei.

"Oamenii nu realizeaza ce impartasesc. Au falsa impresie ca aceasta informatie nu ajunge decat la cativa oameni, insa este publica", adauga Barto.Utilizatorii nu pot sti daca followerii lor folosesc o astfel de aplicatie, care nu necesita acordul persoanei ale carei date sunt agregate.

Un purtator de cuvant al Instagram a declarat pentru WIRED ca aplicatia Who's in Town este analizata in prezent de companie, pentru a vedea daca este compatibila cu politicile sale, urmand ca in caz contrar sa fie luate masuri.

C.S.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Football news:

Luis Garcia: Messi shows something new every year. I can easily imagine that he will play until 2025
Klopp on Henderson's injury: I don't know for sure yet, something's wrong with my knee. All we know is that it's not a small thing
Pavlyuchenko is seventh in the ranking of Tottenham's best forwards in the 21st century. Kane is the first (Squawka)
Manchester City made 93.7% of accurate passes in the match against Newcastle. This is an APL record
Ole Gunnar Solskjaer: 16 games unbeaten give confidence, but it is not something that Manchester United should aspire to
Havertz wants to go to Chelsea, he likes the project. Werner persuades him to go
Real Madrid has received almost 250 million euros from sales of Academy students over the past 4 years