Romania

OMS schimbă firul narativ privind apariția pandemiei

OMS a a schimbat firul narativ privind primele zile ale pandemiei de coronavirus, precizând că Partidul Comunist Chinez nu a informat niciodată organizația cu privire la debutul pandemiei pe 31 decembrie, deși anterior a susținut contrariul, relatează News.yahoo.com.

În această nouă cronologie, OMS spune că reprezentanţa sa din China a ”cules” o declarație online - care a fost ștearsă de atunci - făcută de Comisia municipală de Sănătate a orașului Wuhan care descria cazuri de ”pneumonie virală”. OMS spune de asemenea că a prmit informații din sursă deschisă care sugera că era ”pneumonie cu cauză necunoscută” în Wuhan.


Precizarea clarifică informațiile anterioare oferite de OMS, care pur și simplu spuneau că pe 31 decembrie, ”Comisia municipală de Sănătate a orașului Wuhan, China, a raportat un focar de cazuri de pneumonie în Wuhan” - care sugerează că raportarea a fost făcută către OMS.


În raportările inițiale cu privire la epidemie, OMS a spus că reprezentanța sa din China ”a fost informată” de cazuri necunoscute de pneumonie, fără a preciza că informația nu era oferită de către Partidul Comunist Chinez.


Lipsa de claritate a făcut ca multe publicații - inclusiv Axios, Washington Post, BBC - să raporteze că autoritățile chineze au spus reprezentanței OMS în China cu privire la epidemie pe 31 decembrie. Dar un raport preliminar de luna trecută realizat de republicanii din Comisia de Afaceri Externe a Camerei a analizat afirmația și a argumentat că Partidul Comunist Chinez nu a informat de fapt niciodată OMS cu privire la epidemie.

Football news:

Lille acquired 20-year-old forward David from Gent. He is the best sniper of the CONCACAF Cup
Rummenigge on Tiago's departure: If someone offers a fair amount for him, we will work
Juve can offer Arsenal for Lacazette Douglas Costa
Gasperini on Neymar: One of the world's strongest players. He will create problems for any opponent
Tuchel on crutches went to the Champions League match with Atalanta
Chelsea want to sign Ajax defender Tagliafico. He is seen as an alternative to Chilwell
Tottenham signed the midfielder Højbjerg and sold to Southampton Walker-Peters