Romania

ONU avertizează! Record negativ: 80 de milioane de refugiaţi şi tot atâtea poveşti tragice. „Când am găsit-o, murise deja”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Hausa este unul dintre cei 30.00 de oameni care au fugit din zona în care locuiau în Nigeria, din cauza războiului. Conflictele şi sărăcia au împins anul trecut aproape nouă milioane de oameni să caute refugiu în alte zone sau ţări anul trecut. 

ONU: 79,5 milioane de refugiaţi în 2019

Un record negativ, potrivit ONU: planeta a ajuns la 80 de milioane de refugiaţi şi au apărut noi zone de migraţie, cum ar fi America Latină. 68% din refugiaţi provin din 5 ţări: Siria, Myanmar, Afganistan, Sudanul de Sud şi Venezuela.

Pandemia nu face decât să înrăutăţească situaţia şi să limiteze accesul la cei care au nevoie de ajutor. Pentru sora Hausei, ajutorul a ajus prea târziu.

„I s-a declanşat travaliul de la fugă, de la stres şi teamă. A fost prea mare suferinţa, nu a supravieţuit. Când am găsit-o, copilul mişca, dar sora mea murise deja”, a povestit Hausa.

„Covid-ul a adus un nou strat de constrângeri, într-o situaţie în care deja războiul, conflictele şi violenţa ne limitează acţiunile şi capacitatea de a ajuta oamenii cu probleme”, spune Filippo Grandi, înaltul comisar ONU pentru refugiaţi.

Football news:

Lampard on 3-0 with Watford: a dry Win at home, three goals scored-Chelsea played very well
Pulisic on 3-0 with Watford: Chelsea needed this win. We are confident that we can get into the top 4
Rebic scored 9 goals for Milan in 11 Serie A matches
Mikel Arteta: getting Arsenal into the Champions League seemed impossible a few weeks ago
Бав Bayern won the gold double in Germany for the 13th time
Neuer provided an assist in the German Cup final with Bayer
Sarri about 4:1 with Torino: Juve had a false sense of security after a couple of goals