„Dublarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creştere semnificativă a deficitului, cu 0,6%”, a spus premierul, la Focşani, după anunţul că CCR a respins sesizarea de neconstituţionalitate depusă de Guvern privind dublarea alocaţiilor.

Orban spune că mai există şi altă cale de atac.

„Am mai trăit acest episod. PNL va dubla alocaţiile, dar aşa cum am hotărât, în cinci trepte, ultima fiind la 1 iulie 2022”, a adăugat acesta.

„Deocamdată e numai un anunţ al CCR. Aşteptăm motivarea CCR. În funcţie de motivare vom decide ce avem de făcut. Creşterea alocaţiilor este o prioritate pentru PNL. Pot să vă spun că deja la Bruxelles sunt oficiali europeni care, din cauza deciziei luate de Parlament, pun sub semnul întrebării posibilitatea României de a accesa fonduri din facilitatea de rezilienţă şi recuperare. Adică România riscă să piardă dreptul de a beneficia de peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloşiei şi lipsei de responsabilitate a PSD, care, ca să mai obţină câteva voturi prin minciună şi prin demagogie în aceste alegeri, sacrifică destinul României pe termen mediu şi lung”, a mai spus liderul liberalilor.