Romania

Pacientii din unitatile medicale din Bucuresti vor vota cu urna mobila

Pacienti din unitatile medicale din Bucuresti au solicitat sa voteze, duminica, la alegerile locale, cu urna mobila, au declarat pentru AGERPRES reprezentantii mai multor spitale.

Comandantul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Dr Carol Davila", Florentina Ionita-Radu, a declarat ca a fost solicitata urna mobila.

"Noi am cerut, pentru ca suntem in doua sectoare - Sectorul 1 si Sectorul 6. Am solicitat la ambele sectoare sa ne puna la dispozitie urna mobila, a spus Florentina Ionita-Radu.

Ea a afirmat ca au cerut sa voteze cu urna mobila un numar de 14 pacienti de la unitatea medicala din sectorul 1 si 24 de pacienti de la unitatea din sectorul 6.

Potrivit managerului Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, sapte pacienti au cerut sa voteze cu urna mobila - 5 pacienti infectati cu noul coronavirus si alti doi care se afla internati pe sectii.

"Sunt solicitari (n.r. de vot cu urna mobila) si vom organiza totul ca sa se poata desfasura votul", a declarat managerul Spitalului "Dr. Victor Babes", Emilian Imbri.Se va vota cu urna mobila duminica si la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde au fost facute 16 solicitari in acest sens.

Purtatorul de cuvant al al Institutului "Matei Bals", Catalin Apostolescu, a spus ca sunt pacienti care doresc sa voteze cu urna mobila.

"Este posibil sa avem (n.r. urna mobila). Sunt multi pacienti care sunt constienti si sunt din Bucuresti. In principiu, sunt pacienti care probabil vor solicita urna mobila", a afirmat purtatorul de cuvant.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului "Elias", Silvius Negoita, pacienti internati in unitatea medicala au solicitat sa voteze cu urna mobila.

Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Football news:

Gian Piero Gasperini: Miranchuk has just started training. We have a lot of players, rotation is inevitable
Goretzka about 4:0 with Atletico: We were lucky that we didn't miss out at the beginning. It took 10 minutes to get involved
Klopp on the win over Ajax: it wasn't radiant football, but we scored three points
Bayern scored 4+ goals in the 20th match at Flick. He has managed the team for less than a year
Bayern extended their record streak to 12 consecutive wins in the Champions League
Serie A clubs won 3 matches out of 4 in the opening round of The Champions League. Only Inter drew
Miranchuk made his debut for Atalanta, coming on as a substitute in the Champions League game with Midtjylland