Romania

Palatul Episcopal iluminat în roz, de Ziua Mondială a Luptei împotriva cancerului de sân

Bihon.ro logo

Bihon.ro logo
Pentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

FOTO: Lazăr Constantin

Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea a fost joi seara iluminat în roz, culoarea reprezentantivă Zilei Mondiale a Luptei împotriva cancerului la sân.

Scris de Otilia Șandor - Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea a fost joi seara iluminat în roz, culoarea reprezentantivă Zilei Mondiale a Luptei împotriva cancerului la sân.

În fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua luptei împotriva cancerului de sân, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare cu privire la pericolul cancerului de sân şi de a sublinia importanţa informării asupra acestei maladii, Reprezentanții Ministerului Sănătății afirmă că această boală poate fi invinsă cu ajutorul programelor preventive. Ei spun despre cancerul de sân că este cel mai frecvent cancer la femei, în întreaga lume. Ministerul Sănătății consideră că este nevoie de educare, informare, prevenţie continuă și consecventă în domeniul oncologic.

FOTO: Lazăr Constantin

Ministerul Sănătății are în derulare un program pilot – Screening pentru cancerul sân, finanțat din fonduri europene, în valoare de 21 de milioane de euro. Este prevăzut ca peste 20.000 de femei, provenind din medii defavorizate, din Nord Vest, Vest, Nord Est și Est, să beneficieze gratuit de mamografii, dar și de tratarea precoce a leziunilor precanceroase mamare.

Tot în cadrul proiectului, se dorește achiziția de aparatură de laborator, necesară derulării acțiunilor de screening, pșrecum și aparatură de evaluare a leziunilor incipiente mamare: mamografe, ecografe, puncție / biopsie asistată, aparatură specifică de confirmare a leziunilor, laborator anatomie-patologică, suport informatic de telemedicină pentru dublă citire cu arbitraj, suport informatic pentru bazele de date, unități mobile, sistem informatic de stocare a imaginii etc.

Citiți principiile noastre de moderare aici!

Football news:

Hans-Dieter flick: Tolisso received a stupid red card
Neymar is most often fouled in the top 5 leagues since the start of the season. Mane - in the top ten
Mbappe is wary of extending his contract with PSG without being able to leave the club
Lucescu says that it was he who first put Pirlo on the field in 1998. This is not quite true
Bruno on the penalty miss: I'm human, it happens. Next goal for sure
Neymar wants to extend his contract with PSG, but the club has not yet started negotiations. The player's entourage is upset about this
Referee Oliver is appointed for the Bayern - Atletico match in the Champions League. He worked on the game Everton - Liverpool