Romania

Pasărea care poate zbura 160 de kilometri fără să dea din aripi

Condorul andin dă din aripi doar 1% din timpul zborului, arată un studiu scrie Associated Press, citat de Guardian. Studiul arată cât de eficient se folosește pasărea de curenții de aer pentru a sta sus pentru câteva ore fără să dea din aripi.

Condorul andin are o anvergură a aripilor de 3 metri și cântărește până la 15 kilograme, făcând-o cea mai mare pasăre din emisfera vestică și cea mai grea pasăre care planează.


Pentru prima dată, o echipă de cercetători a prins echipament de înregistrare de opt condori în Patagonia pentru a înregistra fiecare bătaie de aripă pentru peste 250 de ore de zbor.


Păsările au petrecut doar 1% din timpul din aer dând din aripi, mai ales în timpul decolării. O pasăre a zburat peste 5 ore, acoperind 160 de kilometri, fără să dea din aripi.


”Condorii sunt piloți experți, dar nu ne-am așteptat să fie chiar așa experți”, a spus prof. Emily Shepard, co-autor al studiului și biolog la Swansea University.

Football news:

Willian is impressed with Arteta's desire to sign him to Arsenal, but has not yet decided where he will go
Adebayor on Ronaldo: real know what they lost by letting him go. These players appear once every 200 years
At 3 o'clock in the morning, Vasya wrote: Elvin, this is pathetic, monstrous. I am wildly disappointed. Kerimov on criticism from Utkin
Zidane is the best club coach in the world. He beat Klopp and Guardiola (L'équipe)
Manchester United presented their home form for the 2020/21 season
Kolo Toure: Van Dijk is an incredible player, but playing one - on – one is his weakness
Lewandowski on his favorite coach: Klopp. He has like two faces – for the players, he is like a father and a coach