Romania
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Performanță pentru copiii României, la Olimpiada Internațională de Astronomie

Potrivit Ministerului Educației, în perioada 24-30 septembrie 2023, a avut loc a doua ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Științele Spațiului pentru Juniori, olimpiadă inițiată de România în anul 2022.

Medalii de argint au obținut Palaghianu David, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Bichir Theodor, elev în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică București, și Pașca Nectarie, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca.

Dumitrescu Maria-Nicole, elevă de clasa a IX-a la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț și Stoian Radu Ioan, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Gh. M. Murgoci” Brăila, au obținut medalii de bronz.

Echipa a fost însoțită de Cristian Pîrghie, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, membru al Comitetului Științific al olimpiadei, de coordonatorul principal, Petru Crăciun, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, și de coordonatorul secundar, Elisabeta Ana Naghi, inspector pentru matematică și astronomie din cadrul Ministerului Educației.

La această olimpiadă se susțin probe teoretice și practice de observare a cerului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)