Philips Sound a conceput Fidelio X3 din materiale polimerice cu mai multe straturi, umplute cu gel pentru o mai bună amortizare, şi un sistem de magneţi din neodim, care permite o frecvenţă extinsă şi o reproducere spaţială precisă, care pun în valoare bass-ul gamei Philips Fidelio.

Dispunând de cupe cu două straturi, cu o nouă construcţie şi o formă internă concepută pentru a reduce vibraţiile, difuzoarele căştilor Fidelio X3 sunt pre-înclinate până la un unghi de 15 grade pentru a se potrivi mai bine cu forma naturală a urechii şi pentru a asigura că muzica este direcţionată direct în canalul auditiv.

O constructie uşoară dar solidă, din oţel satinat,  este acoperită cu piele Muirhead de culoare neagră, iar o bandă din pâslă groasă şi bureţi cu memorie acoperiţi cu velur ce garantează un confortul chiar şi în timpul sesiunilor lungi de ascultare.

Căştile oferă spaţialitate datorită design-ului de tip „open-back”, iar arhitectura avansată de care beneficiază Fidelio X3 înlocuieşte un grilaj tradiţional cu o ţesătură Kvadrat transparentă acustic, pentru a reduce acumulările de presiune şi reflexele undelor staţionare din spatele difuzoarelor.

Fidelio X3 vine cu o lăţime de bandă acreditată de HRA, de la 5hz la 40 KHz. Fidelio X3 poate fi utilizat şi în balanced mode pentru a oferi canalelor dreapta şi stânga direcţii separate pentru a reduce apariţia inteferenţelor şi a îmbunătăţi separarea stereo. Căştile vin cu cablu inclus şi conectori de 3.5 mm şi 6.3 mm. 

Fidelio X3 va fi disponibil în România luna iunie.