Nu se estimează că această criză a coronavirusului la nivel mondial va dura mult, dar e nevoie de un efort susținut din partea tuturor țărilor pentru a recupera pierderile. Chiar dacă datele actuale arată că există un nivel de stimulent monetar și fiscal fără precedent, din partea statelor, este puțin probabil ca produsul intern brut să revină la tendința sa anterioară crizei. Asta până cel puțin în 2022, arată Bloomberg.

Reprezentanții băncii de investiții JPMorgan cred că coronavirusul a determinat pierderi de cel puțin 5,5 trilioane de dolari, reprezentând producția nerealizată din cauza închiderii fabricilor, uzinelor și magazinelor.

În acest moment, guvernele lumii au o sarcină dificilă, și anume de a compensa pierderile prin măsuri economice, dar și obligația de a reporni economiile. Nu însă prea curând, pentru că virusul ar putea lovi cu o și mai mare putere.

Catherine Mann, economistul-șef al Citigroup, se așteaptă la pierderi globale de 5 trilioane de dolari. Ea vorbește despre atitudinea patronilor și măsurile de menținere a unei tendințe pozitive. Momentele grele se vor resimți și în adoua jumătate a anului, dar și în 2021, a spus ea.

Economiștii de la JPMorgan Chase & Co. au explicat că pierderile de 5,5 trilioane de dolari adică 8% din PIB se vor resimți până la sfârșitul anului viitor. Pentru economiile țărilor dezvoltate, pierderile vor fi similare cu cele din recesiunile anilor 2008-2009 și 1974-1975.

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara

Recomandări

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara

 

Morgan Stanley estimează că doar în cel de-al treilea trimestru din 2021 economiile ar putea reveni la nivelul înregistrat înainte de pandemie

Mai pesimiști, reprezentanții Deutsche Bank AG spun că „cicatricile” economice ale pandemiei de coronavirus vor determina în SUA și UE ca în cel de-al treilea trimestru al lui 2021 să existe un minus de un trilion de dolari față de nivelurile pre-coronavirus.

Organizația Mondială a Comerțului a comunicat miercuri că pandemia poate provoca o prăbușire mai accentuată a fluxurilor comerciale internaționale decât în orice moment al erei postbelice. Fondul Monetar Internațional urmează să anunțe cele mai recente prognoze în cadrul reuniunii sale de primăvară, care va avea loc săptămâna viitoare.

Sursa foto: Hepta

Citeşte şi:

Asistentă DSP care lucrează în Vama Nădlac: „Muncim câte 12 ore în frig, mănânc un sandviș pe zi. În ciuda efortului nostru, toată lumea ne blamează”

Asistentă română din grupul care a plecat să ajute la Milano, în criza COVID-19: “Cel mai bun echipament de protecție e inteligența ta”

Mărturia unui buzoian, infectat cu COVID-19, izolat și vindecat: ”După trei teste negative, avem iar testul pozitiv. Nu aveam de unde să ne reinfectăm”

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi

HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi