Romania

Plagiatul lui Victor Ponta, atacat de Dacian Ciolos si Eugen Tomac. Cei trei, prezenti in acelasi studio TV: "Hai, dottore!"

Subiectul doctoratului plagiat al lui Victor Ponta (Pro Romania) a fost atacat de Dacian Ciolos (USR-PLUS) si Eugen Tomac (PMP) in cadrul dezbaterii electorale de la Digi24 miercuri, 2 decembrie. Subiectul plagiatului a fost adus in discutie la tema educatiei.

Dacian Ciolos a fost primul candidat din studio care a pus o intrebare unui contracandidat pe tema Educatiei, alegandu-l pe Victor Ponta: "Cum am putea sa eliminam impostura din acordarea titlurilor de doctor, cum vedeti reformarea si recredibilizarea sistemului de invatamant universitar si mai ales a celui de doctorate, si care este parerea dvs ce sanctiuni ar trebui pentru plagiatele dovedite?".

Victor Ponta: "V-ati suparat ca v-am prins cu arsu din 2016. Il luam pe primarul din Brasov care a declarat ca are scoala si n-a facut-o. Il luam pe Vlad Voiculescu capitan la 15 ani. Il luam pe ministrul dvs din 2016. Intai a fost dl Curaj. I-ati dat ordin sa-mi faca acel dosar de plagiat. Dl Curaj a preferat sa demisioneze. L-ati adus pe Mircea Dumitru si el fiind colaborat al Securitatii, a fost de acord. Am facut facultate".

Ulterior, si Eugen Tomac a ales acest subiect pentru intrebarea adresata liderului Pro Romania: "Considerati ca plagiatul este o vulnerabilitate? Exista o solutie pentru a combate aceasta problema serioasa?".

Victor Ponta: "Cu turnatori la Securitate cum a fost si ministrul dl Ciolos, cum e si tatal tau, Basescu, nu se poate reforma nimic. Eu am fost la scoala, la Facultatea de Drept, mi-am sustinut examenele".

Eugen Tomac: "Hai dottore!"Victor Ponta: "Te-a invatat bine seful tau. Scoate casca din ureche".

Eugen Tomac: "Consider ca este o vulnerabilitate serioasa plagiatul pentru sistemul de invatamant, mediul academic. Copiii de astazi au nevoie de modele. Ma asteptam de la dl Ponta un raspuns ca de la un fost prim-ministru, care trebuie sa recunoasca ca a plagiat, ca a renuntat la titlul de doctor si ca recomanda tuturor ca pe viitor sa nu faca ceea ce a facut domnia sa".

CITESTE SI:

Turcia a fost criticata din toate partile la ministeriala NATO, iar SUA au dat tonul

VIDEO Jaf bancar spectaculos in Brazilia: Armament greu, explozibili, luare de ostatici si strazi pline cu bancnote


Football news:

Fikayo Tomori: Maldini, the best defender in history, called me and I knew I wanted to play in Milan
Benitez will not return to Chelsea if Lampard leaves, and will not take charge of Newcastle until the change of ownership
Arthur scored for Juventus for the first time. He is playing his 19th game for the club
Chelsea fans supported Lampard with the We Believe in Frank banner. Then. Now. Always
Real Madrid DIRECTOR Butragueno: Everyone knows what Zidane means to us. Rumors appear when there are no wins
Hertha sacked head coach and managing director after 1-4 away to Werder
Karim Benzema: Real Madrid need a better version of Hazard. He was great at Chelsea and should write history in Madrid