Romania

Platformă pentru educaţie cinematografică în şcoli

Un cadru didactic de la Liceul de Informatică „Grigore Mosil" este implicat într-un proiect european care are drept scop realizarea educaţiei cinematografice în şcoli. 

Anamaria Ghiban este unul dintre cei 16 profesori europeni coautori au platformei www.europeanfilmfactory.eu realizată în cadrul proiectului European Film Factory, cofinanţat de UE prin programul Creative Media, iniţiat şi derulat de Institut Francais, Arte TV şi European Schoolnet.

Platforma oferă gratuit profesorilor şi elevilor din Europa posibilitatea de a viziona şi de a descărca filme europene premiate la festivaluri importante, precum şi o serie de instrumente didactice utile pentru înţelegerea filmelor şi pentru abordarea lor la clasă. Profesorii care îşi fac cont pe platformă au acces la exemple de activităţi pe care le pot face cu elevii pornind de la filmele din catalog. Totodată, platforma este accesibilă în opt limbi europene, printre care şi limba română.

Cadrul didactic ieşean a contribuit atât la crearea kiturilor educaţionale pentru profesori, dar şi la promovarea lor în România, Liceul „Moisil" numărându-se printre primele şcoli din România care au testat platforma. 

Football news:

Real Madrid conceded 5 goals from penalties in the last 3 rounds of La Liga
Simeone Pro 1-0 with Valencia: They had the best goalkeeper. Atletico need to continue playing the same way
Salzburg scored 8 goals in the Austrian League match. Game with Lokomotiv on Tuesday
Juve have not won any of their three Serie A matches without Ronaldo
Scott Micromini: Pogba is misunderstood. This is an amazing player, his failures fanned
Andrea Pirlo: Ronaldo is an additional advantage, but Juve must play their own football without him
Inzaghi on the draw with Juve: we Could have won if Benevento had been smarter on the counterattack