Romania

Polaris, scoasă din jocul salubrității orădene

RER Vest lucrează și acum în Oradea, în baza unei prelungiri a contractului, până la atribuirea licitației

RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

Scris de Cristina Ghilea - RER Vest SA a rămas unic ofertant în licitația pentru contractul multianual, scos la mezat de Primăria Oradea.

După o serie de victorii la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, în prima fază a licitației pentru salubrizarea Oradiei, firma Polaris Constanța a fost scoasă din licitație după o decizie a Curții de Apel Oradea, ca urmare a unui apel formulat de Primăria Oradea.

Asta înseamnă că, în licitația cu miză financiară majoră – peste 500 de milioane de lei, unic ofertant este firma RER Vest, titulara contractului anterior licitației.

Inițial, comisia municipală de evaluare a ofertelor în licitația gunoiului a descalificat Polaris Constanța, deoarece compania nu a putut prezenta documente din care să reiasă că, anterior licitației de la Oradea, a avut contracte executate în valoare de cel puţin 180 de milioane de lei fără TVA. Firma constănțeană, au susținut edilii, a pus în ofertă, ca documente justificative, „facturi emise” către primăriile Constanţa sau Mangalia, unele dintre facturi au ca obiect deratizarea sau dezinsecţia, iar acestea nu se încadrează în obiectul licitaţiei de la Oradea, care se referă la salubrizare şi deszăpezire.

Însă CNSC a dat dreptate firmei constănțene. Ca urmare, Municipalitatea a făcut apel la Curtea de Apel Oradea, care i-a și admis punctul de vedere.

„Noi am contestat decizia CNCS la Curtea de Apel. Curtea de Apel Oradea ne-a dat dreptate și a exclus firma Polaris din procedura de licitație, pentru că nu îndeplinea criteriile de eligibilitate. În acest moment, noi continuăm procedura cu ofertantul RER. Evaluăm oferta financiară depusă, pentru că de analiza ofertei tehnice am trecut deja. După ce finalizăm procedura de evaluare a ofertei financiare, dacă totul este în regulă, vom declara căștigătoare firma care a mai rămas în licitație”, declară viceprimarul Florin Birta. În opinia sa, hotărârea Curții de Apel „e o decizie rațională, nu înțeleg cum CNCS a putut să ia o decizie în favoarea Polaris, în condițiile date”.

Citiți principiile noastre de moderare aici!

Football news:

Zlatan Ibrahimovic: The coronavirus had the courage to challenge me. Bad idea
Leeds United confirmed the transfer Llorente. The Sociedad defender was paid 18 million pounds
Bartomeu - Suarez: I want to organize a farewell match. Barcelona will always be your home
Arsenal are Interested in Jorginho
PSG refuse to rent Allie because of the excessive demands of Tottenham
Lopetegui about Bavaria: Such a team has not been in Europe for many years
Angel Di Maria: Ronaldo is a beast. It is incredible that he is fighting with Messi, being less gifted by nature