logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Romania

Politistii si angajatii din penitenciare anunta proteste in aceasta saptamana

Politistii, lucratorii de penitenciare si rezervisti militari anunta ca in aceasta saptamana vor protesta, cerand conditii mai bune de munca, salarizare si pensionare.

Astfel, joi, de la 09.00, acestia vor protesta in fata sediului Ministerului Administratiei si Internelor si, incepand cu ora 12.00, la sediul Ministerului Justitiei. Vineri, incepand cu ora 08.30 acestia vor fi in fata Parlamentului.

Practic, ei cer conditii de lucru mai bune si o salarizare echitabila pentru personalul in activitate si incetarea discriminarii pensionarilor militari. Ei transmit ca in cazul in care guvernantii nu vor raspunde pozitiv solicitarilor lor actiunile deprotestvor continua pe termen nelimitat.

"Actiunile deprotestse suprapun cuReuniunea Informala a Consiliului JAI (Justitie si Afaceri Interne), la nivel de ministri, iar prin pichetarile comune ale institutiilor susamintite dorim sa atragem atentia asupra unor probleme care afecteaza drepturile si interesele personalului activ si in rezerva din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala", se arata in comunicat transmis de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Protestele sunt organizate de Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor si Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, dar acestia fac apel la toti angajatii si rezervistii din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Protestele au fost anuntate inca de la inceputul lunii ianuarie.

A.G.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.


Themes
ICO