Povestea familiei Dinu a ajuns la urechile voluntarilor Crucii Roşii Buzău de la dascălii Liceului Teoretic ”Alexandru Marghiloman”, din Buzău, acolo unde fiul cel mare învaţă şi are rezultate foarte bune.

”Este vorba despre o familie greu încercată, unde o mamă duce pe umeri greutăţile cu o nemăsurată voinţă şi responsabilitate, care ar dezarma orice om fericit de soartă. Are dânsa de îngrijit patru copii frumoşi, dar trişti, o mamă în vârstă şi un soţ foarte bolnav”, scriu voluntarii Crucii Roşii în prezentarea cazului pe reţelele de socializare.

În ciuda greutăţilor, cei şase au rămas împreună şi se ajută reciproc aşa cum pot. În timp ce mama, singura care poate munci şi întreţine pe toţi ceilalţi, are grijă să aibă ce pune pe masă, băiatul cel mare vrea să înveţe pentru ca într-o zi să poată ajuta mai mult. 

Echipa Crucii Roşii care a stat de vorbă cu cei patru au aflat că băiatul cel mare este un elev silitor şi îşi doreşte să-şi depăşească condiţia, iar pentru asta ar avea nevoie de puţin ajutor. 

Foto Iulian Bunilă

”Pentru a putea performa, indicat este ca acest copil să îşi găsească un locuşor mai separat în căsuţa lor modestă. Momentan, ei locuiesc împreună într-o singură cămăruţă, alături de tatăl lor, care suferă de o boală cruntă. Ar mai fi o odăiţă unde ar putea să stea măcar doi din membri familiei, dar este nevoie de o sobă pentru încălzirea spaţiului ca să poată fi locuit”, spun reprezentanţii Crucii Roşii.

Foto Iulian Bunilă 

O echipă a Crucii Roşii le-a dus, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare care au donat din puţinul lor, alimente, o sumă de bani, hăinuţe şi cărţi.

”Au fost fericiţi să vadă cum sunt ajutaţi de oameni cu suflet bun şi au mulţumit pentru tot. Crucea Roşie Buzău le-a trecut pragul cu peste 25 kilograme de alimente, produse de igienă personală şi curăţenie, dulciuri şi haine noi şi groase, numai bune pentru vremea care urmează”, spun voluntarii Crucii Roşii Buzău. 

În momentul în care i-a fost înmânat plicul cu suma de bani strânsă, mama a rămas fără grai, i-au dat lacrimile, şi-a făcut cruce şi, cu o voce strânsă de emoţie şi oboseală, a reuşit să spună: ”Mulţumesc lui Dumnezeu ca acum am bănuţi sa cumpăr lemne să se încălzească copilaşii mei cuminţi şi necăjiţi”.

Familia Dinu, din Săgeata, mai are nevoie de lemne şi bani pentru construirea unor sobe, iar cei care doresc să ajute o pot face prin intermediul filialei din Buzău a Crucii Roşii.